ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητρόπουλος: Χρειάζεται ένα νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτατης αποδοχής

09:08 - 21 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Μητρόπουλος: Χρειάζεται ένα νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτατης αποδοχής
Σε πρόσφατη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτηρίζει ως επιτακτική ανάγκη  ένα νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης, δηλώνει δε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Χρειάζεται νέο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής, όχι απαραίτητα από την Αντιπολίτευση»

Ο Αλέξης Μητρόπουλος επισημαίνει πως είχε προτείνει εδώ και καιρό η κυβέρνηση να μην διαπραγματευθεί μόνη της καθώς «η Αριστερά δεν μπορεί να αναλάβει μόνη της το βάρος».

Επιπρόσθετα αποκαλύπτει ότι είχε προταθεί το υπουργείο Εργασίας που τελικά ανέλαβε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο κ. Μητρόπουλος τονίζει πως «Δεν είναι όμως θέμα προσώπου και αυτή ήταν η δική μου ένσταση. Το Ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με εθνική ομάδα αναβίωσης και διάσωσής τους, και όχι με αποσπασματικές κινήσεις. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα».

Σε ό,τι αναφορά ο ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι πρόκειται για λύση που βρίσκεται στη φαρέτρα της κυβέρνησης, εν μέσω πληροφοριών πως το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει σε κάλπες μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους, το φθινόπωρο.

Ακόμα όσον αναφορά τα εσωκομματικά ζητήματα του κυβερνόντος κόμματος κ. Μητρόπουλος απαντά «ότι πρέπει σύντομα να λυθούν τα εσωκομματικά ζητήματα» αναφέροντας μάλιστα την περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ερωτηθείς για τους πιστωτές της Ελλάδας χαρακτηριστικά λέει πως «απαιτούν την καταστροφή μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:21 - 21 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.