ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόντι: Ένα μικρό πρόβλημα μετατράπηκε σε τεράστιο πρόβλημα

11:07 - 21 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Πρόντι: Ένα μικρό πρόβλημα μετατράπηκε σε τεράστιο πρόβλημα
«Οι όροι της πρόσφατης συμφωνίας επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τον χειρότερο τρόπο που υπάρχει» τονίζει χαρακτηριστικά ο Ρομάνο Πρόντι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1999 ως το 2004, σε πρόσφατη συνέντευξή του  στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Εφόσον έγιναν δεκτοί, είναι συνεπώς αποδεκτοί. Ωστόσο επιβλήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο που υπάρχει. Ένα μικρό πρόβλημα μετατράπηκε σε τεράστιο πρόβλημα» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον 75χρόνο Ιταλό πολιτικό, οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας δεν επέδειξαν την απαραίτητη βούληση σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης το οποίο άλλοτε ίσχυε.

Ο κ. Πρόντι προσθέτει «Η εμπιστοσύνη στη οποία πρέπει να βασίζονται οι σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών εξασθένησε. Αποφύγαμε το χειρότερο, όμως δημιουργήσαμε το κακό»  

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της» αναφέρει ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος λέει «Ισχυρή μείωση, μείωση των επιτοκίων ή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου; Στο βάθος αυτό δεν είναι μια μεγάλη πρακτική διαφορά. Ωστόσο όταν ένας ασθενής είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι καλύτερα να ενεργούμε κατά τρόπο χειρουργικό»,

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 21 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.