ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

12:09 - 21 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Αδιαπραγμάτευτη η πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός της Ευρωζώνης» δηλώνει κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ομιλία του σήμερα το πρωί σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Το ασφαλέστερο εφόδιο για την έξοδο από τον εφιάλτη της μνημονιακής εποχής είναι το αρραγές μέτωπο -το οποίο πρέπει να θωρακισθεί με κάθε τίμημα- εκείνων των δημοκρατικών δυνάμεων που εγγυώνται την αδιαπραγμάτευτη πορεία της χώρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης»

Επιπρόσθετα αναφέρει πως «Κάθε άλλη επιλογή θα ήταν οικονομικώς, κοινωνικώς αλλά και εθνικώς καταστροφική, γεγονός το οποίο αντιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανεξάρτητα από επιμέρους κομματικές επιλογές».

Όσον αναφορά την συμπλήρωση 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε το γεγονός ότι «είναι αδιανόητο -και συνιστά, πέραν των άλλων, μέγιστη υποκρισία και στυγνή παραβίαση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου- να τελεί υπό στρατιωτική κατοχή η Κύπρος».

Ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι το βάρος της ίασης του ζητήματος είναι πλέον και αρμοδιότητα της διεθνής κοινότητας καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεκριμένα αναφέρει πως «Η απαράδεκτη, και αντίθετη προς κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτισμού, αυτή εκκρεμότητα πρέπει να τελειώσει αμέσως».

Τέλος, προσθέτει ότι «Η λύση του Κυπριακού, όπως θα προκύψει από τις δικοινοτικές συνομιλίες, πρέπει να είναι, τουλάχιστον από πλευράς κρατικής δομής, πλήρως συμβατή με το ισχύον ευρωπαϊκό δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο, προκειμένου να μην διαταραχθεί η πορεία της Κύπρου εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης» και μάλιστα επισήμανε πως το Κυπριακό αποτελεί «εθνική κόκκινη γραμμή».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:14 - 21 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.