ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεύμα στους πολιτικούς αρχηγούς παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος

09:14 - 24 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Γεύμα στους πολιτικούς αρχηγούς παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος
Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών παραθέτει σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται δύο ημέρες μετά την ψήφιση της δεύτερης δέσμης μέτρων από τη Βουλή και ενώ η διαπραγμάτευση για τη μεγάλη συμφωνία έχει ήδη ξεκινήσει.

Αν και η επίσημη αφορμή είναι η 41η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, θεωρείται βέβαιο πως το γεύμα θα εξελιχθεί σε άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο οποίο θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Στο γεύμα θα παρακαθήσουν o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Αντί του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που θα απουσιάζει, θα παρεβρεθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης.

Ποια θέματα θα πέσουν στο τραπέζι

Πολύ πιθανόν, είναι να συζητηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς το ενδεχόμενο μιας νέας συμφωνίας-γέφυρας που θα δώσει περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις, αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και την καταψήφιση των μέτρων από 31 βουλευτές του.

Την ίδια στιγμή νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση προκαλεί η ξαφνική εμπλοκή με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, με άγνωστο να παραμένει εάν τελικά η επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου θα βρεθεί σήμερα, προκειμένου να ξεκινήσει η αξιολόγηση γύρω από την εφαρμογή των κυβερνητικών δεσμεύσεων έναντι των δανειστών.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:15 - 24 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.