ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης για υπόθεση Taxisnet: Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία σας!

20:45 - 26 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Βαρουφάκης για υπόθεση Taxisnet: Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία σας!
Εξηγήσεις για την εμπλοκή του στο σύστημα Taxisnet έδωσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Μέσω Twitter απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» που κάνει λόγο για μυστικό σχέδιο που εφάρμοζε για επιστροφή στη δραχμή.

Ο κ. Βαρουφάκης με μήνυμά του στα Αγγλικά, σημειώνει ειρωνικά:

«Λοιπόν, ετοιμαζόμουν να “χακάρω” τα ΑΦΜ των ελλήνων πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία των συκοφαντών μου».

Παράλληλα, ο ίδιος δημοσίευσε και ένα ακόμη μήνυμα με το οποίο εξηγεί ότι η εμπλοκή που είχε με το σύστημα Taxisnet, ήταν για την ενσωμάτωση συστήματος πληρωμών.

«Προς Τρόικα Εσωτερικού: Αναφέρθηκα επισήμως στην ενσωμάτωση συστήματος πληρωμών στο Taxisnet», γράφει ο κ. Βαρουφάκης, παραπέμποντας στα όσα είπε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ παραθέτει, μάλιστα, στο twitter και το σχετικό απόσπασμα από την τότε τοποθέτησή του:

"Προχωρώ σε κάτι το οποίο ακούγεται τεχνοκρατικό αλλά δεν είναι. Έχει μεγάλη σημασία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους το taxisnet μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, να γίνει ένα σύστημα πληρωμών και προς τρίτους, ένα σύστημα το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα και ελαχιστοποιεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις"

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.