ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητρόπουλος: Ο Γιάνης Βαρουφάκης έβλαψε το ελληνικό ζήτημα

09:49 - 28 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Μητρόπουλος: Ο Γιάνης Βαρουφάκης έβλαψε το ελληνικό ζήτημα
«Ο Γιάνης Βαρουφάκης έβλαψε το ελληνικό ζήτημα με την αμετροέπειά του, με την αφέλειά του, με τον ζήλο του να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του» αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τονίζει πως «Είτε λειτούργησε ατομικώς είτε λειτούργησε επικοινωνώντας ή κοινωνώντας το σχέδιό του στον Πρωθυπουργό ή σε άλλους φαίνεται ότι ήξερε τις προθέσεις του ο Σόιμπλε και οι δανειστές με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο... φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσεις ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του»

Επιπρόσθετα ο κ. Μητρόπουλος εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας  «δεν πρέπει να ήταν κοινωνός αυτών των παιδαριωδών, των αφελών, των επικίνδυνων φάσεων αυτού του σχεδίου».

Αναφέρει επίσης ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έπραξε με δόλο αλλά οι πολιτική τους μας οδήγησε σε «περιπέτειες θεωρητικές, αρκετά παιδαριώδεις και αρκούντως αφελείς».

Τέλος δήλωσε «Περισσότερο θεωρώ ότι αφορά ονειροπαρμένους και αφελείς και λιγότερο ανθρώπους που λειτουργούσαν με δόλο και σχέδιο, διότι έπρεπε να ξέρει, φοβούμαι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φοβούμαι και η δική μας, έχουν δεσμευτεί γραπτά ότι και να φύγουμε από το ευρώ θα πληρωθεί κανονικά και εντόκως και εγκαίρως το χρέος μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.