ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης:H μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης

12:24 - 29 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Βαρουφάκης:H μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης
Μέχρι και για το... πώς γνωρίσθηκαν οι γονείς του, παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναλύοντας στο γερμανικό περιοδικό "Stern" τα οικογενειακά του!

Παράλληλα, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο κρυφό σχέδιο Plan B, το οποίο προετοίμαζε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

O τέως υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, αισθανόταν από μικρή ηλικία ότι είναι ένας πολιτικοποιημένος άνθρωπος, κάτι που αποδίδει στην οικογένειά του, καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «O πατέρας μου φυλακίστηκε στη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου επί τέσσερα χρόνια και υπέστη πολλές φορές βασανιστήρια. Κι ο λόγος; Αρνήθηκε να καταδώσει κομμουνιστές. Ήταν ένας άνθρωπος φιλελεύθερος, μεγαλωμένος με το πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης».

Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσε μάλιστα η δήλωσή του πως η μητέρα του ήταν μέλος της μιας ακροδεξιάς οργάνωσης. «Μισούσε όλους τους αριστερούς. Ένα από τα καθήκοντά της, ως μέλος της οργάνωσης, ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα Βαρουφάκη, κι έτσι γνωρίστηκαν οι δύο τους», εξήγησε ο Έλληνας πολιτικός στο γερμανικό περιοδικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.