ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή ο Τσίπρας για Βαρουφάκη και Δραχμή

17:22 - 30 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Στη Βουλή ο Τσίπρας για Βαρουφάκη και Δραχμή
Τέλος στο σήριαλ διαρκείας της «Βαρουφακιάδας» φέρεται αποφασισμένος να θέσει ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, θα προσέλθει αύριο στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού» σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά αναφορικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα κυβερνητικά σχέδια επιστροφής στη δραχμή.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, θα απαντήσει και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για την παράνομη μετανάστευση.

Το κλίμα πάντως για τον κ. Βαρουφάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει βαρύνει αισθητά. Είναι ενδεικτική των διαθέσεων του Μαξίμου, η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Φίλη, ο οποίος από το βήμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τις αντιδράσεις μερίδας στελεχών, είπε ότι ο κ. Βαρουφάκης «έχει πει πολλές μ……ς» και συμπλήρωσε πως αν ίσχυαν αυτά που λέει θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι στη Βουλή βρίσκονται ήδη από το βράδυ της Τετάρτης οι δικογραφίες που αφορούν στον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά από μηνυτήριες αναφορές που έχουν καταθέσει εις βάρος του ο πρόεδρος του κόμματος «Τελεία» Απόστολος Γκλέτσος και ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Μηνυτήρια αναφορά εξάλλου, κατέθεσαν και οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, συνεργάτης παλαιά του Αλέξη Μητρόπουλου και Αντώνης Βγόντζας.

Κατά τις προβλέψεις απομένει να ανακοινωθούν στην Ολομέλεια του Σώματος και στην συνέχεια τα κόμματα θα προσδιορίσουν τη στάση τους.

Υπενθυμίζεται πως για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απαιτούνται 60 υπογραφές προκειμένου να συζητηθεί στην Ολομέλεια, ενώ η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής χρειάζονται 30 υπογραφές.

Προσώρας μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση που διαθέτει 75 βουλευτές έχει τη σχετική δυνατότητα, ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές να εκδηλωθεί διακομματικό αίτημα της αντιπολίτευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.