ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελαιώνας: Δείτε το χώρο όπου θα μεταφερθούν οι μετανάστες (photos)

14:50 - 04 Αυγ 2015 | Πολιτική
Ελαιώνας: Δείτε το χώρο όπου θα μεταφερθούν οι μετανάστες (photos)
Ο Ελαιώνας είναι τελικά ο τόπος όπου θα μεταγκατασταθούν οι πρόσφυγες που προσωρινά έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως.

Πρόκειται για ένα τμήμα οικοπέδου περίπου 40 στρεμμάτων όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 89, σε μικρή απόσταση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Το οικόπεδο, μάλιστα, βρίσκεται στα σχέδια της αποκαλούμενης διπλής ανάπλασης στον ευρύτερο χώρο του Βοτανικού.

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, είναι οι εκατοντάδες μετανάστες που έχουν μετατρέψει σε υπαίθριο καταυλισμό το Πεδίον του Άρεως να έχουν μετακινηθεί την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ο χώρος που επελέγη «είναι σε απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές».

Από το πρωί μπουλντόζες βρίσκονται στο σημείο ενώ εργάτες προσπαθούν να μετατρέψουν την περιοχή που επελέγη σε κατοικήσιμη ώστε να μεταφερθούν εκεί οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήδη συνεργεία της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς ημέρες ο Ελληνικός Στρατός θα στήσει μεγάλες σκηνές των 100 ατόμων μέσα στο οικόπεδο για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι οδηγίες που έχουν είναι να τοποθετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες σκηνές γίνεται.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:22 - 04 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.