ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: «Μικροπροβλήματα» στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

19:00 - 04 Αυγ 2015 | Πολιτική
Τσακαλώτος: «Μικροπροβλήματα» στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
Λόγο για «μικροπροβλήματα» σε σχέση με το παλαιό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το νέο Ταμείο που θα δημιουργηθεί έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τέλος της σημερινής συζήτησης με τους θεσμούς, η οποία διήρκεσε 4,5 ώρες, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα».

«Υπήρξαν συγκλίσεις και κάποια σημεία στα οποία υπήρξε απόκλιση απόψεων για ορισμένα ζητήματα του Ταμείου. Θα τα εξετάσουμε και θα επανέλθουμε. Δεν μου δημιουργήθηκε, όμως, η εντύπωση ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα και ότι από αυτά τα σημεία θα υπάρξει μεγάλη διαφωνία.

Θα το δούμε και αύριο που, όπως ξέρετε, θα γίνει το πρώτο «κλείσιμο» των συζητήσεων. Εκεί θα διαπιστώσουμε ποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια είναι τα κωλύματα» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τα προβλήματα, λέγοντας ότι θα μπορέσει να δώσει περισσότερα στοιχεία αύριο «γιατί πρέπει πρώτα να υπάρξει μια σφαιρική εικόνα».

Ερωτηθείς για το αν θα κλείσει η συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου τόνισε ότι «είναι τουλάχιστον όσο καλά περιμέναμε. Δεν είναι χειρότερα και ίσως είναι λίγο καλύτερα από ό,τι περίμενα», ενώ πρόσθεσε ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει θέσει θέμα ότι δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει καμία αναφορά σε δάνειο –γέφυρα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, όλα θα κλείσουν μέσα στην εβδομάδα, «αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα», αν και ακόμα δεν έχει συζητηθεί καν το μακροοικονομικό σενάριο για το νέο πρόγραμμα.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι κατατέθηκαν οι προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια, αλλά δεν υπήρξε διεξοδική συζήτηση επ' αυτών. Οι προτάσεις αυτές θα καλύπτουν όλα τα δάνεια -και επιχειρηματικα και στεγαστικά- με στόχο την σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται.

Οι ελληνικές προτάσεις, σημείωσε ο ίδιος, γίνονται με βάση το πνεύμα των αρχικών προτάσεων που είχαμε καταθέσει. Ωστόσο, έχουν περάσει και τρεις μήνες διαπραγματεύσεων, τόνισε με νόημα, υπονοώντας ότι οι προτάσεις έχουν αλλάξει.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:20 - 04 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.