ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροβασίλη: Θα πάμε σε εκλογές και θα πετύχουμε αυτοδυναμία

11:04 - 06 Αυγ 2015 | Πολιτική
Γεροβασίλη: Θα πάμε σε εκλογές και θα πετύχουμε αυτοδυναμία
Απολύτως βέβαιη ότι από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί αυτοδύναμος, εμφανίζεται στη συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική» η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα, τονίζει πως παρά τη σκληρή συμφωνία με τους θεσμούς για τη χώρα και την κοινωνία, η κυβέρνηση διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα έναντι όλων.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, σημειώνει ότι θα συνεχιστεί και μετά τις 18 Αυγούστου και θεωρεί ότι επόμενος στόχος θα είναι το κεφάλαιο «χρέος», ενώ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εκτιμώντας πως το μεγαλύτερο λάθος στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης ήταν ότι στις 20 Φεβρουαρίου δεν εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση της χώρας.

Η κ. Γεροβασίλη, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία, παράλληλα όμως με την προώθηση αντισταθμιστικών μέτρων, ενώ προσθέτει πως πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η χώρα να αποφύγει τη λογική της χρηματοδότησης με το «σταγονόμετρο», ώστε η οικονομία να εισέλθει σε περίοδο σταθερότητας.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκλογές λέει: «Αν παραστεί ανάγκη, ναι. Πρέπει πρώτα, όμως, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση και για να σας προλάβω, αν προσφύγουμε σε εκλογές, θα τις κερδίσουμε εκτιμώ και με αυτοδυναμία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.