ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iskra.gr: Το 36% των Ελλήνων θέλει έξοδο από το ευρώ

10:14 - 07 Αυγ 2015 | Πολιτική
iskra.gr: Το 36% των Ελλήνων θέλει έξοδο από το ευρώ
Δημοσκόπηση του think tank «Bridging Europe», σύμφωνα με την οποία το 36% των Ελλήνων θέλει έξοδο από το ευρώ, δημοσιεύει η ιστοσελίδα iskra.gr που εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, μάλιστα, μόνο 4 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ της παραμονής στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα σχολιάζει στο τέλος της ανάρτησης: «Αξίζει να παρατηρήσουμε τη δημοσκοπική εκτόξευση της εξόδου από το ευρώ και την εντυπωσιακή καθίζηση της παραμονής στο ευρώ πολύ κάτω από το 50%!!!»

Επίσης, επισημαίνεται το εύρημα της δημοσκόπησης ότι το 83% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το πρόγραμμά του.

Επιμένοντας, δε, στη γραμμή της κριτικής κατά της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου σημειώνεται ακόμα ότι το 73% στο σύνολο των ψηφοφόρων λέει ότι δεν θα βελτιώσει τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ενώ φροντίζει να κάνει ειδική αναφορά στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 82% όσον αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

Στην ερώτηση: «Κάτω από τις παρούσες συνθήκες, προτιμάτε να μείνει ή να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη», το 36% απαντάει να φύγει, ένα 41% να μείνει, ενώ ένα 23% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αναφορικά με την ερώτηση για το αν πιστεύουν οι συμμετέχοντες «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το προεκλογικό του πρόγραμμα», οι απαντήσεις είχαν ως εξής: ένα ποσοστό της τάξης του 83% θεωρεί πως το εγκατέλειψε, ένα 9% πως δεν το εγκατέλειψε, ενώ ένα 8% επέλεξε το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση: «Πιστεύετε ότι η συμφωνία διάσωσης , που τελικά υπεγράφη, μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες;», στο σύνολο των ψηφοφόρων ένα 73% απαντάει όχι, ένα 8% απαντάει ναι και το 19% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του όχι αυξάνεται στο 82%, ενώ μόλις 7% απαντάει ναι και 11%επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση : «Είστε ικανοποιημένοι από την γενική εικόνα της κυβέρνησης ως τώρα;», όχι απαντάει το 77%, ναι απαντάει 15% και 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση: «Νιώθετε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνθηκολόγησε στις απαιτήσεις των πιστωτών;» ναι απαντάει το 76%, όχι απαντάει το 9% , ενώ 15% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην τελευταία ερώτηση : «Εάν γίνονταν εθνικές εκλογές σήμερα, ποιό κόμμα θα ψηφίζατε;», το 32% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 18,6% ΝΔ, το 6,4% "Ποτάμι", το 5,9% Χ.Α., το 5,2% ΚΚΕ, το 4,1% ΑΝ.ΕΛ, 3,0% ΠΑΣΟΚ, 4,2% Άλλο κόμμα και 19,4% των ψηφοφόρων εμφανίζεται αναποφάσιστο.

iskra

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.