ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη

20:44 - 08 Αυγ 2015 | Πολιτική
Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Μάλιστα, αναμένεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης θα έχουν αύριο Κυριακή εκ νέου συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών.

«Μόλις φτάσουμε στην τελική ευθεία θα γίνουν οι συζητήσεις που πρέπει, ελπίζουμε όλα να πάνε καλά» δήλωσε ο κ. Σταθάκης προσερχόμενος στη συνάντηση.

Σε ερώτηση για το δημοσίευμα της εφημερίδας Welt Am Sonntag η οποία αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωση» ο κ. Σταθάκης ανέφερε: «Μπορεί να είναι ακριβές».

Υπενθυμίζεται ότι, πως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Welt am Sonntag, «οι θεσμοί βλέπουν μια ρεαλιστική πιθανότητα για συνεννόηση ως την Τρίτη σε μια συμφωνία επί της αρχής».

«Συμφωνία έως την Τρίτη, έγκριση από την ελληνική Βουλή την Πέμπτη και εκταμίευση της πρώτης δόσης έως την 20η Αυγούστου» είναι το βασικό σενάριο για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο, η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να «κλείσει» τη συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών έως την επόμενη Τρίτη. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, τότε, η πρώτη δόση του νέου δανείου θα μπορούσε να εκταμιευτεί έως τις 20 Αυγούστου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.