ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρόμπερτ Φίκο: Ούτε σεντ «κούρεμα» χρέους στην Ελλάδα

21:49 - 10 Αυγ 2015 | Πολιτική
Ρόμπερτ Φίκο: Ούτε σεντ «κούρεμα» χρέους στην Ελλάδα
Την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε σκέψη για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους επανέλαβε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε ότι ενστερνίζεται απόλυτα της απόψεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Ρόμπερτ Φίκο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard, είπε ότι υποστηρίζει ολόψυχα τις απόψεις του Σόιμπλε για την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι μια ιδέα για προσωρινό Grexit έχει πλεονεκτήματα.

Ο Φίκο πρόσθεσε ότι «Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ. Οι δημιουργοί της ευρωζώνης δεν μπορούσαν να φανταστούν μία τέτοια κατάσταση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κανόνες. Η πρόταση για έξοδο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει πλεονεκτήματα».

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει νευρικότητα και στενή παρακολούθηση της κατάστασης, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη νευρικότητα αυτή απάντησε σχετικά με τη θέση του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα χρειάζεται «κούρεμα» για να συμμετάσχει στο Ταμείο στο νέο πρόγραμμα. «Αυτό δεν θα γίνει. Η Σλοβακία δεν θα αποδεχθεί κούρεμα ούτε για ένα σεντ όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός. Υπάρχουν άλλες επιλογές. Μπορούν να επεκταθούν οι προθεσμίες. Αλλά και εκεί υπάρχουν όρια. Δεν θα περιμένουμε 100 χρόνια για να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της» είπε ο Ρόμπερτ Φίκο.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:20 - 10 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.