ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τα όπλα πάρα πόδα όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ

14:23 - 11 Αυγ 2015 | Πολιτική
Με τα όπλα πάρα πόδα όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ
Η καταλυτική τροπή των πραγμάτων και το νέο Μνημόνιο που δεν θυμίζουν στο ελάχιστο την αριστερή κάποτε φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό να καταστήσουν περιττό το Συνέδριο που αποφάσισε προ ημερών η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. προκειμένου να δοθεί λύση στο βαθύ εσωτερικό ρήγμα.

Αν ο Πρωθυπουργός προσδώσει στις προσεχείς ψηφοφορίες στη Βουλή χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τότε εξ αντικειμένου δε θα υφίσταται λόγος να συνυπάρχουν οι δύο πλευρές κάτω από κοινή κομματική στέγη, με την πλευρά της πλειοψηφίας να διατηρεί τη "μαρκίζα" του ονόματος.

Ήδη με την ανακοίνωση της Συμφωνίας, η Αριστερή Πλατφόρμα, που συνεχίζει τον οιωνεί προεκλογικό της αγώνα ανά την Ελλάδα, εξαπολύει ομοβροντία σκληρής κριτικής και υπόσχεται συντεταγμένη αντεπίθεση προκειμένου να μην περάσουν τα νέα επαχθή μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζει "θηλιά στο λαιμό του λαού".

Είναι προφανές ότι στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο να καταφύγει ο Αλέξης Τσίπρας σε εκλογές με λίστα προκειμένου να επιβάλλει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα πολιτικά συμπαγή και με σαφή κεντροαριστερά χαρακτηριστικά, θεωρείται άκρως πιθανό. 

Ο χρόνος ωστόσο, που θα στηθούν κάλπες παίζεται, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός τον Οκτώβριο θα είναι σε ευχερέστερη πολιτικά θέση, έχοντας διασφαλίσει μια δέσμευση των δανειστών για βιώσιμο χρέος, ενώ την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Παρά το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σπεύδει να αποφορτίσει το προεκλογικό κλίμα που η ίδια κατόπιν άνωθεν εντολών προφανώς καλλιέργησε, τα εσωκομματικά στρατόπεδα βρίσκονται σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας.
Ήδη, η πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, βρίσκεται σε πορεία στρατηγικής σύμπλευσης με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και αναζητεί διεύρυνση του αντιμνημονιακού μετώπου.

Στην ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης και των προαπαιτούμενων που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή, βουλευτές όπως ο Βασίλης Χατζηλάμπρου και Δημήτρης Κοδέλλας της ΚΟΕ έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν και θα επιστρέψουν τις βουλευτικές έδρες, ενώ το αυτό αναμένεται να πράξουν και οι Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Κυριάκης που ανήκουν στην ίδια τάση. 

Τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας, θεωρούν δεδομένο ότι αυτή τη φορά το μέτωπο του "Όχι" θα εμφανιστεί ακόμα πιο ενισχυμένο στην ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη Βουλή. 

Σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού, είναι βέβαιο, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες του reporter.gr ότι θα αναζητηθεί κοινή κάθοδος με όλες τις "συνεπείς αντιμνημονιακές" δυνάμεις. Απλώς στην παρούσα φάση τόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσο και το "Σχέδιο Β΄" του Αλέκου Αλαβάνου με τους οποίους αυτή ειδικώς η τάση του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρούσε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, αναμένει από τον κ. Λαφαζάνη να ξεκαθαρίσει τη στάση του, προκειμένου να αποκτήσει ο διάλογος νόμιμο και επίσημο ένδυμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.