ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Eurogroup αποφασίζει για το νέο Μνημόνιο

18:56 - 11 Αυγ 2015 | Πολιτική
To Eurogroup αποφασίζει για το νέο Μνημόνιο
Αφού έλαβε την έγκριση και των 28 υπουργείων Οικονομικών της Ευρώπης, η συμφωνία επί της αρχής μεταξύ Αθήνας και δανειστών, περιμένει μόνο το τελικό "ΟΚ" από το Eurogroup της Παρασκευής, ώστε να ανάψει το "πράσινο φως" για την εφαρμογή της.

Το απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπή-EFC (δηλαδή το «μικρό Ecofin» όπου μετέχουν ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης και οι επικεφαλής σύμβουλοι όλων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για να ενημερωθεί και να ανοίξει τον δρόμο και για την πολιτική συμφωνία με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που θα κληθούν να πουν «ναι» στο ελληνικό δάνειο.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, έδειχναν ικανοποιημένοι από την υποδοχή που επεφύλαξαν οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους για την πρόοδο των συνομιλιών.

Το επόμενο βήμα θα είναι να συνεδριάσει το Eurogroup να επικυρώσει τη συμφωνία, πιθανότατα την Παρασκευή, παραμονή της Παναγίας. Ωστόσο, το Βερολίνο πιέζει μέχρι τέλους για να μην περάσει μία «χαλαρή» συμφωνία με την Αθήνα στα γρήγορα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί η συνεδρίαση του Eurogroup να γίνει «διά ζώσης» και αφού πρώτα ψηφιστεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.