ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ζωή βάζει "φρένο" στην εισαγωγή του μνημονίου στις Επιτροπές

21:23 - 11 Αυγ 2015 | Πολιτική
Η Ζωή βάζει "φρένο" στην εισαγωγή του μνημονίου στις Επιτροπές
"Φρένο" βάζει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου να ανοίξει άμεσα το ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε την Τετάρτη να εισαχθεί στις Επιτροπές το νέο μνημόνο και την Πέμπτη το νομοσχέδιο να περάσει στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση.

Παρά το σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού, το οποίο εκφράστηκε με επιστολή του στην πρόεδρο της Βουλής, η τελευταία όρισε διάσκεψη προέδρων αύριο στις 21:30, προκειμένου να ανοίξει η Βουλή η οποία έχει κλείσει για την αργία του Δεκαπενταύγουστου, και ως εκ τούτου μεταφέρονται οι συνεδριάσεις των Επιτροπών και η ψήφιση την Πέμπτη. Και αυτό διότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, δεν επιτρέπεται το ίδιο νομοσχέδιο να περνά την ίδια ημέρα τόσο από τις αρμόδιες Επιτροπές όσο και από την Ολομέλεια.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ειδοποιηθεί με SMS να έχουν επιστρέψει μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, σε περίπτωση που βρίσκονται εκτός.

Η επιστολή Τσίπρα

«Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην επιστολή του προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.

Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Με τιμή,

Αλέξης Π. Τσίπρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.