ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές-Φλαμπουράρης: Κανένα πλήγμα στην οικονομία από τις κάλπες

09:17 - 18 Αυγ 2015 | Πολιτική
Εκλογές-Φλαμπουράρης: Κανένα πλήγμα στην οικονομία από τις κάλπες
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και του ενδεχομένου διεξαγωγής εκλογών.

«Δεν θα υπάρξει πλήγμα στην οικονομία από τις εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης.

Προσθέτει δε ότι «για εμάς δεν έχει νόημα τυχόν αποχή των βουλευτών αυτών. Ζητάμε από 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αν αυτό γίνει μπορεί να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές. Το μέτρο για εμάς δεν είναι οι 151 βουλευτές αλλά οι 162».

«Δεν έχει ξαναγίνει αριστεροί βουλευτές να ρίξουν αριστερή κυβέρνηση» απαντά ερωτηθείς σχετικά με την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας. Ο υπουργός επικρατείας κάνει λόγο για την αντιφατικότητα των μελών του συγκεκριμένου χώρου που οδηγούν με την ψήφο τους στην πτώση της κυβέρνηση της αριστεράς.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας ότι είναι αυτοί που εκφράζουν «τα ιερά και τα όσια της παράταξης» ο κ. Φλαμπουράρης είπε «Θα ήθελα να θυμίσω στον σύντροφο Πετράκο την ιστορία με τη διάσπαση του ΚΚΕ. Όποιος οδηγεί τα πράγματα στη διάσπαση θεωρεί ότι αυτός υπερασπίζεται ιερά και τα όσια της παράταξής του».

Ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει ότι «θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να μπει στη βουλή ένα κόμμα Λαφαζάνη».

Παράλληλα, αναφέρει «Σε δύο θέματα κάναμε εκτιμήσεις που πέσαμε έξω. Το ένα ότι θεωρούσαμε ότι οι δυνάμεις στο εξωτερικό θα υποχωρήσουν σε ένα βαθμό στη λαϊκή ετυμηγορία και δεύτερον ότι είχαμε υπερεκτιμήσει υπερβολικά τις δυνατότητες που έχουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου να αντισταθούμε».

Ο υπουργός επικρατείας προχώρησε σε υπαινιγμούς κατά της στάση της Προέδρου της Βουλής λέγοντας ότι «Οι αρχηγοί των κομμάτων δεν δημιουργούνται από την τηλεόραση». Εκτίμησε ότι με τη στάση της στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής «σαν να διαφοροποιήθηκε πολύ» πρόσθεσε ότι «έχασε την ευκαιρία ενώ θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη πρόεδρος της Βουλής». Συνέχισε λέγοντας «Οι αρχηγοί των κομμάτων της αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες».

Τέλος κάνοντας ένα πιο προσωπικού ύφους σχόλιο για τη στάση της Προέδρου της Βουλής ο κ. Φλαμπουράρης παρατήρησε ότι «όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, πάνω από το όριο δεν είναι».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:58 - 18 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.