ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές-Μητρόπουλος: Υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης, κατά των νέων μέτρων

09:17 - 19 Αυγ 2015 | Πολιτική
Εκλογές-Μητρόπουλος: Υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης, κατά των νέων μέτρων
Ψήφο εμπιστοσύνης δηλώνει πως προτίθεται να παράσχει στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, δεδομένου ότι ψήφισε “παρών” κατά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου. Ωστόσο, διαφοροποίησε τη θέση του από την κυβερνητική πολιτική αναφέροντας πως δεν προτίθεται να ψηφίζει μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

«Επειδή θεωρώ ότι ο,τι ψηφίσαμε και ψηφίζουμε είναι συνέπεια αποτυχημένων διαπραγματεύσεων και ότι δεν δικαιούμεθα να κάνουμε περαιτέρω κακό στον τόπο, έχω επιφυλαχθεί ότι μέτρα που αναφέρονται σε θεσμική στήριξη όλων αυτών, της επιδείνωσης σε βάρος μισθών και συντάξεων, όλοι έχουμε επιφυλαχθεί ότι δεν μπορούμε να τα ψηφίσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξη στο σταθμό του MEGA.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης καθώς η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί μήπως μπορεί να καταφέρει αργότερα καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «στηρίχθηκε σε δάνειες δυνάμεις που επιμένουν ότι πρέπει να υλοποιηθεί το τρίτο μνημόνιο. Αναγκαστικά θα συρθεί σε μια συμμαχία με τις δυνάμεις που τον στήριξαν».

Διευκρίνισε παράλληλα ότι το δίλημμα του πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή αφορά μια μνημονιακή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία και απεύχεται, ή σε προσφυγή στις κάλπες με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί κατά τον τρόπο και στόχο που επιθυμεί ο πρωθυπουργός.

Τέλος, κατά την άποψή του δεν χρειάζονται οι εκλογές, ούτε καν το συνέδριο του κόμματος το οποίο απλά θα διαπιστώσει τη μετουσίωσή του σε μια πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.