ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παιχνίδι... καθυστερήσεων από τον Β.Μεϊμαράκη- Συνάντηση με τη Φ.Γεννηματά

10:28 - 22 Αυγ 2015 | Πολιτική
Παιχνίδι... καθυστερήσεων από τον Β.Μεϊμαράκη- Συνάντηση με τη Φ.Γεννηματά
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι επαφές του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης, την οποία και πήρε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αν και ακόμα και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ειδικά μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντησή του, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να παίζει το παιχνίδι των... καθυστερήσεων.

Το τετ α τετ με τη Φώφη Γεννηματά

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους χθες μετά τη συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη, ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ζητήσει να συναντηθούν από κοντά.

Οι εκτιμήσεις της Συγγρού

Όπως εκτιμούν στη Συγγρού, όσο πιο αργά γίνουν οι εκλογές, τόσο το «παιχνίδι» θα γέρνει υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ακόμα και αυτές καθαυτές οι διεργασίες που συντελούνται αυτή την περίοδο μπορούν να διαμορφώσουν τις «χρήσιμες εντυπώσεις» στους πολίτες.

Η αρχική σκέψη, που κυριαρχεί τουλάχιστον προς ώρας και η οποία εγκρίθηκε χθες από τα γαλάζια στελέχη, είναι ο κ. Μεϊμαράκης να φτάσει μέχρι τέλους και να επιστρέψει τη διερευνητική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το πέρας των τριών ημερών, στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Πού στοχεύει ο Β. Μεϊμαράκης

Πεποίθηση του προέδρου της ΝΔ είναι πως το κόμμα του μπορεί να κερδίσει την πρωτιά στις εκλογές και μαζί το μπόνους των 50 εδρών που θα του δώσει το πλεονέκτημα των πρωτοβουλιών. Και αυτό θα καταστεί εφικτό, μόνο αν αποδομηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στα μάτια των πολιτών και ταυτόχρονα ενταθεί η εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρεις είναι οι στόχοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία:

  1. Θέλει να εκθέσει τον πρωθυπουργό στους ψηφοφόρους, εγκαλώντας τον ότι αρνείται την συνεννόηση και ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις νέες κάλπες, τις οποίες η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί.
  2. Να συμβάλλει με τον τρόπο του στο «ανακάτεμα της τράπουλας» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο τυχαία δεν θεωρείται η χθεσινή συνάντησή του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε βάρος της οποίας -υπενθυμίζεται- μέχρι και υπογραφές βουλευτών της ΝΔ για πρόταση μομφής ετοιμαζόταν πρόσφατα, ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της τρίτης πλέον κοινοβουλευτικής δύναμης. Στο μεταξύ, θα οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η «Λαϊκή Ενότητα», η οποία λογικά θα έχει ως κύρια δεξαμενή ψηφοφόρων της τον ΣΥΡΙΖΑ.
  3. Να προετοιμαστεί το έδαφος για την επόμενη μέρα των εκλογών, η οποία πιθανότατα να απαιτήσει σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Συνάντηση και με τον Π.Λαφαζάνη;

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιδιώξει συνάντηση και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, όχι όμως και με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:28 - 22 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.