ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαριά λόγια από Γλέζο για ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα:Χρειαζόμαστε άλλον πολιτικό σχηματισμό

12:48 - 22 Αυγ 2015 | Πολιτική
Βαριά λόγια από Γλέζο για ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα:Χρειαζόμαστε άλλον πολιτικό σχηματισμό
«Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια»: Αυτή τη φράση επέλεξε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος για να σχολιάσει τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γλέζος, εξαπέλυσε δριμύτατες κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση Μαξίμου» τόνισε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε έδωσε την εξουσία στο λαό, ούτε έδωσε δουλειά στον κόσμο».

«Επτά μήνες ούτε κατήργησε τον Καλλικράτη ή τον Καποδίστρια» ήταν η επόμενη αιχμή εναντίον του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι «δεν βοήθησε καθόλου τον κόσμο να πιάσει δουλειά».

Παράλληλα, κάλεσε όλες τις δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να συναποτελέσουν την συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσουν εξουσία του λαού και να αποτρέψουν την καταστροφή που έχουν δημιουργήσει τα δάνεια. Εμμέσως δηλαδή ο τέως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους συντρόφους του να δημιουργήσουν έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό που θα υλοποιήσει μια πολιτική ατζέντα διαφορετική απ'αυτήν της «κυβέρνησης Μαξίμου» κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε για τον κ. Τσίπρα.

«Ο Τσίπρας δεν έβαλε καν στο τραπέζι την εναλλακτική μου«

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μανόλης Γλέζος επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία με τους δανειστές. «Πώς δεν υπήρχε εναλλακτική λύση; Υπήρχε η δική μου πρόταση που δεν έβαλε για συζήτηση η κυβέρνηση. Εγκαλώ τον Τσίπρα για αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο κ. Γλέζος.

Δεν αποκλείω συνεργασία με τον Λαφαζάνη

«Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά, αν συμφωνήσουμε σε κοινούς στόχους», απάντησε σε ερώτηση εάν θα προσχωρήσει στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσής του με το νέο κόμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.