ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Δεν θα πάω στο κόμμα του Λαφαζάνη

10:38 - 24 Αυγ 2015 | Πολιτική
Βαρουφάκης: Δεν θα πάω στο κόμμα του Λαφαζάνη
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα, σχολιάζοντας ωστόσο πως «Τους συμπαθώ και πιστεύω ότι με συμπαθούν αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός».

Επιπλέον παίρνει θέση και για το ζήτημα ευρώ ή δραχμή, υποστηρίζοντας ότι «η χώρα θα είναι καλύτερα να μείνει στο ευρώ αλλά όχι με κάθε κόστος», υπογραμμίζοντας πως «δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή ασύντακτα. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή. Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός»

Στη συνέχεια, εκφράζει εκ νέου την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια, κάτι που όπως ανέφερε, γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο Βόλφανγκ Σόιμπλε όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Τέλος επαναλαμβάνει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα παραμένουν φίλοι, ενώ τονίζει πως θα συμμετείχε ξανά στην κυβέρνησή του υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομική τους πολιτική είναι βιώσιμη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.