ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εμπιστοσύνης και σταθερότητας

16:23 - 25 Αυγ 2015 | Πολιτική
Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εμπιστοσύνης και σταθερότητας
Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας αποτελούν την απαρέγκλιτη προϋπόθεση για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα, εκτιμά το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Χαιρετίζοντας τη συμφωνία, η οποία απομακρύνει τον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας, το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι εάν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες, αλλά και οδυνηρές, μεταρρυθμίσεις, τότε η ελληνική οικονομία θα εξέλθει από το τέλμα της απαξίωσης.

Όπως προσθέτουν ωστόσο, οφείλουμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για την άκαιρη προκήρυξη των εκλογών που ενισχύουν την πολιτική αστάθεια και άρα την αβεβαιότητα, ενώ παραπέμπουν για το μέλλον την λήψη απαραίτητων αποφάσεων απομακρύνοντας έτσι την διαδικασία έναρξης της σταθεροποίησης και συντηρώντας την ύφεση.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι με την διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις εκτός της Ευρωζώνης, διαμορφώνεται ένα πολιτικό περιβάλλον συντριπτικής υποστήριξης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που επιβάλλει συναινετικές πολιτικές, εφόσον επιθυμείται πραγματικά η ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της οικονομίας και η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.