ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φλαμπουράρης για Βαρουφάκη: Ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα

10:17 - 26 Αυγ 2015 | Πολιτική
Φλαμπουράρης για Βαρουφάκη: Ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα
Την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνουν επαναληπτικές εκλογές, ξεκαθάρισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολύ θετικός σε νέα μετεκλογική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όμως απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια για την ενδεχομένως αναγκαία συνεργασία με άλλα κόμματα. «Δεν μπορούμε να συζητήσουμε υποθετικά σενάρια», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε:

«Αρχικά δεν θεωρώ πως υπάρχει εμφύλιος στο κόμμα, υπάρχει μία αποχώρηση και αυτό είναι δικαίωμά τους αλλά συγκρούσεις και πολεμική δεν υπάρχει. Στον εμφύλιο άλλωστε συμμετέχουν δύο πλευρές. Εμείς δεν θα μπούμε σε τέτοια διαδικασία, καθώς θέλουμε να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα και καλούμε και την άλλη πλευρά να σταθεί στο ύψος της και πιστεύω πως θα «συνέλθει». Η στάση τους είναι λογική καθώς επιθυμούν να συσπειρώσουν το σώμα του νέου κόμματος».

Η απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δήλωσε την Τρίτη ότι της είπε, να μην «ζορίζει πολύ τον Γιάννη Στουρνάρα», ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά την Πρόεδρο, εκφράζοντας τη λύπη του για τις ενέργειές της.

Αχάριστος ο Βαρουφάκης

Πολύ πιο σκληρή ήταν όμως η τοποθέτηση του κ. Φλαμπουράρη για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση ο πρώην υπουργός Οικονομικός να γίνει ξανά δεκτός στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τον κάλεσε κανείς να γυρίσει;», διερωτήθηκε λέγοντας μάλιστα με νόημα πως «δεν υπάρχει ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα».

«Θα εφαρμοστεί η συμφωνία»

Αναφορικά με τη συμφωνία ο κύριος Φλαμπουράρης επισήμανε: «Θα εφαρμοστεί η συμφωνία που έχουμε υπογράψει αλλά παράλληλα θα πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν τους μη έχοντες. Τα 3 εκατ. στρέμματα του ελληνικού δημοσίου θα δοθούν στους αγρότες. Δεν αναφέρω πως θα αναιρέσουμε νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί αλλά έχουμε ήδη ρεαλιστικές προτάσεις και υλοποιήσιμα σχέδια για τα ασθενή στρώματα. Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα απαιτήσουμε τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να υπάρξει ανάκαμψη στην αγορά και πραγματική μείωση της ανεργίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:39 - 26 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.