ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύδροι Ζωής κατά Τσίπρα - Παυλόπουλου

21:04 - 26 Αυγ 2015 | Πολιτική
Μύδροι Ζωής κατά Τσίπρα - Παυλόπουλου
Σε «Κοινοβουλευτικό Ιαβέρη» του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας εξελίσσεται η Πρόεδρος της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, φαίνεται πως δεν θα ησυχάσει εάν μέχρι την ύστατη ώρα που θα διαλυθεί και επισήμως για τις πρόωρες εκλογές το Κοινοβούλιο, δεν εμφανιστεί ακόμα και με βίαιη προσαγωγή ο Γιάννης Στουρνάρας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ Siemens και Ελληνικού Δημοσίου.

Με ένα απολύτως θεμιτό κοινοβουλευτικό τέχνασμα η Πρόεδρος της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης, αντικατέστησε εν μέρει τη σύνθεση της Επιτροπής προκειμένου να επιτευχθεί απαρτία κι έτσι να καταστεί δυνατή η εμφάνιση του κ. Στουρνάρα.
Παρά τις αντικαταστάσεις ωστόσο, απαρτία δεν επιτεύχθηκε.

Αλλά, προς γενική κατάπληξη, αυτή η θεσμική «λεπτομέρεια», δεν εμπόδισε την κ. Κωνσταντοπούλου να ανοίξει μια επί της ουσίας συζήτηση του θέματος, την οποία τόσο η ίδια, όσο και οι παριστάμενοι συνάδελφοί της, διάνθισαν επιμελώς με βαρύτατα σχόλια και αιχμές κατά του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εκτός συνταγματικής νομιμότητας ο Πρόεδρος

Συνεχίζοντας τη θεσμική της βεντέτα με τον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα τον οποίον κατηγορεί σφόδρα ότι συνέπραξε στο αντιθεσμικό κλείσιμο της Βουλής και την πλημμελή τήρηση των θεσμικών προβλέψεων κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, η κ. Κωνσταντοπούλου τον κατηγόρησε εκ νέου για «ακραία αντισυνταγματική συμπεριφορά» καταλογίζοντάς του «ανάμειξή του εκτός ορίων και εκτός πλαισίου συνταγματικής νομιμότητας».

Με αφορμή και την άρνηση του κ. Παυλόπουλου να αποστείλει στη Βουλή τα Πρακτικά της Σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου, αμέσως μετά το δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι «συμπράττει στην κατάλυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της Δημοκρατίας» και αξιώνοντας να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν πολλά κόμματα, συνέστησε «να κάνει αυτά που επιτάσσει το Σύνταγμα».

Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για «αντισυνταγματική ενεργοποίηση» του Προέδρου, ενώ επισήμανε ότι «ο ρόλος του δεν είναι να παίρνει θέση και μέρος σε μια εκλογική διαδικασία και να δημιουργεί συνθήκες που δεν εγγυώνται την ισότιμη συμμετοχή στις εκλογές όλων των πολιτικών δυνάμεων όπως και δεν είναι να φαλκιδεύει την διαδικασία απόπειρας ολοκλήρωσης της κοινοβουλευτικής περιόδου υπηρετώντας την επιταγή που έχει από τα χείλη του παραιτηθέντος πρωθυπουργού και τις διαρροές του να πάμε άρον -άρον σε εκλογές και να μην καθυστερούμε». Οι διερευνητικές εντολές, όπως παρατήρησε αιχμηρά δεν δίνονται με μεσονύχτια e-mail στο δεύτερο κόμμα.

«Όλα για την πρωθυπουργική καρέκλα»

Με ανάλογη δριμύτητα η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι «κατ΄ εντολή του Μαξίμου εμποδίζεται η λειτουργία της Επιτροπής» και, αποφεύγοντας τα ονόματα, επιτέθηκε εναντίον εκείνων στον ΣΥΡΙΖΑ που όπως ισχυρίστηκε «εκτελούν συμβόλαια προκειμένου να μείνουν στις πρωθυπουργικές και υπουργικές τους θέσεις με συμμάχους τους δανειστές και όχι την κοινωνία».

Κριτική άσκησε και στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτη ο οποίος έμμεσα είχε αμφισβητήσει τη δυνατότητα της να έχει εσωκομματικό λόγο διότι ήρθε το 2012 κατευθείαν ως βουλευτές.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τον κατηγόρησε ότι ενώ εκείνη εξελέγη βουλευτής πρώτη έχοντας την εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών, ενώ ο κ. Σκουρλέτης από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.