ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΣΔΟΕ αλλάζει στέγη μετά από 18 συναπτά έτη

09:44 - 27 Αυγ 2015 | Πολιτική
Το ΣΔΟΕ αλλάζει στέγη μετά από 18 συναπτά έτη
Μετά από 18 συνεχόμενα χρόνια, το ΣΔΟΕ σταματά να εντάσσεται στις υπηρεσίες του εκάστοτε ΥΠΟΙΚ και περνά πλέον στην υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Μετά από πιέσεις από το Μνημόνιο, οι 3.500 ανοιχτές υποθέσεις, οι 500 υπάλληλοι και όλα τα «φυσικά και μαγνητικά μέσα», το ΣΔΟΕ αλλάζει σκεπή και εντάσσεται στο πλαίσιο μετεξέλιξης της ΓΓΔΕ από ημι-αυτόνομη σε ανεξάρτητη.

Μετά την ψήφιση των διατάξεων, η χθεσινή εγκύκλιος της ΓΓΔΕ Κ. Σαββαϊδου, έρχεται να ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή τους προβλέποντας ότι, από τις 30 Οκτωβρίου 2015 «όλες οι αρμοδιότητες και καθήκοντα που άπτονται φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων, μεταφέρονται, από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών».

Στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις στη ΓΓΔΕ προστίθενται 500 νέες (350 έμπειροι ή πιστοποιημένοι ελεγκτές και 150 από τους υπολοίπους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, οι οποίες θα καλυφθούν από προσωπικό που υπηρετεί στο Σώμα. Στη συνέχεια, το Μνημόνιο προβλέπει ενίσχυση του προσωπικού της ΓΓΔΕ με επιπλέον 500 νέες προσλήψεις.

Όσον αφορά στις υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί εκθέσεις ελέγχου, αλλά δεν έχουν προχωρήσει οι καταλογιστικές πράξεις στη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση, θα θεωρούνται απλώς δελτία πληροφοριών, τα οποία θα αξιοποιηθούν αναλόγως από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:55 - 27 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.