ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός η Β.Θάνου- Ο Τσίπρας παραδίδει το Μέγαρο Μαξίμου

20:10 - 27 Αυγ 2015 | Πολιτική
Ορκίστηκε Πρωθυπουργός η Β.Θάνου- Ο Τσίπρας παραδίδει το Μέγαρο Μαξίμου
Υπηρεσιακή πρωθυπουργός είναι πλέον η Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, η οποία αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της, υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η κ.Θάνου μεταβαίνει τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει αύριο, Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κ. Θάνου.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως γνωαστά τα ονόματα που θα απαρτίζουν τη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση, εικάζεται πως για το υπουργείο Εσωτερικών προορίζεται ο Αντώνης Μανιτάκης, για το υπουργείο Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης, για το Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μιχάλης Χουρδαλάκης, για το υπουργείο Οικονομίας ο Νίκος Χριστοδουλάκης ή ο Γ. Χουλιαράκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης πιθανότατα να αντικαταστήσει τον κ. Σταθάκη. Για το Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, για το Προστασίας του Πολίτη ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και για το υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Επίσης για το υπουργείο Παιδείας συζητείται η Φρόσω Κιάου, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος. 
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας.
Στο Δικαιοσύνης πιθανόν να μετακινηθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος πιθανόν να αναλάβει ο Ροδόλφος Μορώνης. Για υπουργός Τουρισμού ακούγεται η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:52 - 27 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.