ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Παύλος Χαϊκάλης παραδέχτηκε ότι έχει offshore

19:50 - 27 Αυγ 2015 | Πολιτική
Ότι κατέχει off shore εταιρεία ομολόγησε ο απερχόμενος υπουργός, Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στο MEGA, έπειτα από τον ασφυκτικό κλοιό που δημιούργησαν οι ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαϊκάλης παραδέχτηκε ότι διαθέτει offshore εταιρία με έδρα στην Κύπρο, αλλά υποστήριξε ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στην μεγαλόνησο.

Μάλιστα, υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει κέρδη γι αυτό και δεν την δήλωσε στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στην Βουλή.

Είπε επίσης ότι δεν έχει αποκρύψει από τις αρχές φορολογητέα ύλη. Ανέφερε τέλος ότι η offshore είναι ουσιαστικά ανενεργή από το 2011.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Χαϊκάλης παραβίασε τον νόμο, καθώς απέκρυψε από το αρμόδιο Συνταγματικά όργανο την κατοχή της εξωχώριας εταιρίας. Επίσης, ο νόμος απαγορεύει σε υπουργούς να έχουν στην κατοχή τους offshore εταιρίες.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.