ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα υπηρεσιακή Πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου

21:05 - 27 Αυγ 2015 | Πολιτική
Νέα υπηρεσιακή Πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου
"Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα θέματα" σχολίασε η η Β. Θάνου κατά τη διάρκεια της παράδοσης- παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου, παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα.

Υπηρεσιακή πρωθυπουργός είναι πλέον η Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, η οποία αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της, υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς αισθάνεται που αναλαμβάνει καθήκοντα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. «Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα», απάντησε προτού επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που τη μετέφερε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι, διότι υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διορίσετε αύριο θα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να σας ευχηθώ το καλύτερο. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την υπηρεσιακή πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό» απάντησε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός. Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ποιοι εικάζεται πως θα μετέχουν στη νέα κυβέρνηση

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως γνωαστά τα ονόματα που θα απαρτίζουν τη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση, εικάζεται πως για το υπουργείο Εσωτερικών προορίζεται ο Αντώνης Μανιτάκης, για το υπουργείο Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης, για το Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μιχάλης Χουρδαλάκης, για το υπουργείο Οικονομίας ο Νίκος Χριστοδουλάκης ή ο Γ. Χουλιαράκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης πιθανότατα να αντικαταστήσει τον κ. Σταθάκη. Για το Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, για το Προστασίας του Πολίτη ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και για το υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Επίσης για το υπουργείο Παιδείας συζητείται η Φρόσω Κιάου, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας.Στο Δικαιοσύνης πιθανόν να μετακινηθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος πιθανόν να αναλάβει ο Ροδόλφος Μορώνης. Για υπουργός Τουρισμού ακούγεται η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Υπενθυμίζεται πως η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει αύριο, Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κ. Θάνου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.