ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τ.Κουίκ:Ο Χαϊκάλης να αποδείξει με έγγραφα ότι διαθέτει off shore

10:53 - 28 Αυγ 2015 | Πολιτική
Τ.Κουίκ:Ο Χαϊκάλης να αποδείξει με έγγραφα ότι διαθέτει off shore
Να αποδείξει με έγγραφα τα όσα δηλώνει προφορικά κάλεσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, τον βουλευτή, Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος την Πέμπτη παραδέχτηκε ότι διαθέτει εταιρεία off shore.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουίκ, οι ΑΝΕΛ έχουν καλέσει τον κ. Χαϊκάλη να ξεδιαλύνει με αποδεικτικά στοιχεία ότι έχει στην κατοχή του μια τέτοια εταιρεία.

Τα στοιχεία αυτά, κατά τον κ. Κουίκ, θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο κ. Χαϊκάλης, μιλώντας στο MEGA, ομολόγησε ότι κατέχει off shore εταιρεία με έδρα στην Κύπρο, έπειτα από τον ασφυκτικό κλοιό που δημιούργησαν οι ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο.

Μάλιστα, υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει κέρδη γι αυτό και δεν την δήλωσε στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στην Βουλή.

Είπε επίσης ότι δεν έχει αποκρύψει από τις αρχές φορολογητέα ύλη. Ανέφερε τέλος ότι η offshore είναι ουσιαστικά ανενεργή από το 2011.

Διαβάστε σχετικά: Ο Παύλος Χαϊκάλης παραδέχτηκε ότι έχει offshore

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 28 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.