ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές-Βούτσης:Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων

08:51 - 31 Αυγ 2015 | Πολιτική
Εκλογές-Βούτσης:Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νίκος Βούτσης, κάνει λόγο για λάθη που έγιναν από την πλευρά της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ειδικότερα ο κ. Βούτσης τόνισε, «Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα μια κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία παρακολούθησε όλο αυτό το εγχείρημα και το παρακολουθεί και τώρα και με αυτήν την έννοια αυτή είναι η εγγύηση, δηλαδή η διάθεσή μας και η ειλικρίνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας».

Ερωτηθείς για το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» ο κ. Βούτσης απαντά ότι πρόκειται για μια «διάσπαση φίλων και συντρόφων», ωστόσο υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να επανασυσπειρώσουμε το χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μια αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους».

Προσθέτει δε ότι «Όταν ένα τμήμα αποχωρεί από το κόμμα και μάλιστα πηγαίνει σε μια πολιτική αντιπαλότητα και ταυτόχρονα και λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των θέσεων του κόμματος και της κυβέρνησης κάποιος κόσμος ψαχνόταν για μία φάση προς τα που θα πάμε, δεν ήταν παράλογο να υπάρξει αυτή η μεταβατική φάση μέχρι πράγματι χθες και προχθές να μαζευτεί, να εξηγηθεί μεταξύ του το στελεχιακό δυναμικό και από εδώ και πέρα να προχωρήσουμε με νικηφόρες προοπτικές».

Επιπρόσθετα ο κ. Βούτσης επισήμανε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ό,τι μπορεί για να τιμήσει το "όχι" του δημοψηφίσματος, ωστόσο υπήρξαν "υπέρτερες δυνάμεις", σημειώνοντας "το σχέδιο Grexit μαζί με το Ταμείο που ανακάλυψε τελευταία στιγμή ο Σόιμπλε για να δυσχερανθεί η τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης».

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ενοχλημένος από τη στάση Αλέξη Μητρόπουλου «Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιούνταν μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης».

«Σήμερα θα ξεκαθαρίσει απολύτως αυτό το τοπίο ποιοι μένουν και ποιοι επιλέγουν ένα διαφορετικό κόμμα. Τώρα φαίνεται πόσο αξιοπρεπής και ειλικρινής ήταν και η στάση που πήραμε στις 19 Αυγούστου. Εμείς θέλαμε ο λαός να κρίνει όλους κόμματα και πρόσωπα».

«Δεν είμαστε της αντίληψης: ότι όσο αραιώνουν τα ραπανάκια τόσο φουντώνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Βούτσης λέει ότι «τέρμα από την αριστερά το σταριλίκι. Oι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες μέσα σε ένα κόμμα και σε ένα χώρο της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κινηματικής αντίληψης, της ανιδιοτέλειας δεν κάνουν καθόλου καλό και έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις περισσότερους προέδρους ή εν δυνάμει προέδρους ή κατά φαντασίαν προέδρους μέσα σε έναν χώρο απ΄αυτούς που μπορείς να συντηρήσεις ως χώρος. Αυτά είναι διδάγματα που ιδιαίτερα για τον χώρο της Αριστεράς είναι επώδυνα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.