ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Τα γυρίζει" ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΦΠΑ 23% στην παιδεία

22:00 - 01 Σεπ 2015 | Πολιτική
"Τα γυρίζει" ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΦΠΑ 23% στην παιδεία
Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τους ισχυρισμούς της Κομισιόν ότι ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και όχι απαίτηση των θεσμών και, με ανακοίνωσή του, ζητά το "πάγωμα" του εν λόγω μέτρου και υποστηρίζει ότι ως κυβέρνηση θα το καταργήσει.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, το κόμμα διαψεύδει την Κομισιόν και αναφέρει ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών».

Η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου. Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Κομισιόν: Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε εξαίρεση ιδιωτικής παιδείας από το 23%

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία κίνηση για να μειώσει το ΦΠΑ σε επίπεδα χαμηλότερα του 23% για την ιδιωτική παιδεία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για θέματα οικονομίας, Άννικα Μπράιτχαρτ.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιπρότεινε ποτέ την εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από τον υψηλό δείκτη ΦΠΑ όπως έκανε σε άλλες υπηρεσίες/προϊόντα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Όπως αναφέρουν πηγές των Βρυξελλών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε την Κυριακή ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από εκπροσώπους της ιδιωτικής παιδείας, με παράπονα ως προς την εγκυρότητα μιας τέτοιας νομοθεσίας σύμφωνα με τους κανονισμούς φορολόγησης και ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πηγή από Βρυξέλλες, η ερώτησή των εκπροσώπων «ερευνάται αυτή τη στιγμή» και θα γνωστοποιηθεί η απόφαση της Επιτροπής, αν και, εκ πρώτης όψης, η νομοθεσία αυτή δεν φαίνεται να αντιβαίνει την πολιτική της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.