ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήθος αιτήσεων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων

10:59 - 05 Σεπ 2015 | Πολιτική
Πλήθος αιτήσεων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων
"Συνωστισμός" αιτούντων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με τις σχετικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος να ξεπερνούν τις 3.000. Φαίνεται πως η δυναμική που έχει αναπτύξει το συγκεκριμένο κόμμα, η διαφαινόμενη είσοδός του στη Βουλή και το γεγονός ότι θα εφαρμόσει (εφόσον εκλεγεί) εκ περιτροπής εξάμηνη θητεία των βουλευτών προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που το κόμμα θα κατεβάσει πλήρη ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Οι λίστες αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα μετά τη σημερινή επικύρωση των υποψηφιοτήτων στα πρωτοδικεία.

Όπως δηλώνει στο «Πρώτο θέμα», ο κ. Λεβέντης δεν πρόκειται για γνωστά πρόσωπα, αλλά για υποψήφιους με αναγνωσμένο έργο και προσφορά στις κοινωνίες απ’ όπου προέρχονται. Το μεγαλύτερο ωστόσο κομμάτι από αυτούς αποτελείται από στελέχη και μέλη του κόμματος που βρίσκονται στο πλευρό του κ. Λεβέντη τα τελευταία χρόνια. «Δεν έχουμε βάλει εμείς λαμπερά ονόματα στις λίστες μας, αλλά ανθρώπους που είναι κοντά μας χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πρόκειται για συγγραφείς, λογοτέχνες, δικηγόρους, καθηγητές πανεπιστημίου, αγρότες», λέει ο ίδιος  παραπέμποντάς στην επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ενδιαφέρον για μιια θέση στις βουλευτικές λίστες του κόμματός του εκδήλωσαν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κι αν αρχικά ο ίδιος αντιμετώπιζε σε ορισμένες περιπτώσεις θετικά το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις λίστες, τελικά κόπηκαν μετά από αντιδράσεις συνεργατών και στελεχών του, στη λογική πως «παλιοί πολιτικοί δεν συνάδουν με το νέο που θέλει να προσδώσει το κόμμα».

Από τα ονόματα που διέρρευσαν και φέρονται να χτύπησαν την πόρτα της Ενωσης Κεντρώων είναι οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Λάρισας Γιώργος Αδαμόπουλος και Βάσω Αλεξανδρίδου, καθώς και ο πρώην βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Κώστας Τσιπλάκης.

Να σημειωθεί ότι όσοι συμμετέχουν στις λίστες της Ενωσης Κεντρώων έχουν συμφωνήσει και υπογράψει δήλωση με την οποία, μεταξύ άλλων, αποδέχονται την εξάμηνη θητεία του κάθε βουλευτή τους και την αντικατάστασή του από τον επόμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.