ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαρτα πρωτοκλασάτα στελέχη, ολίγη τέχνη και διεύρυνση στα ψηφοδέλτια

10:17 - 07 Σεπ 2015 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαρτα πρωτοκλασάτα στελέχη, ολίγη τέχνη και διεύρυνση στα ψηφοδέλτια
Με έντονες ζυμώσεις να είναι σε εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κλείσει το συντομότερο τη σειρά των υποψηφίων στη Α’ και Β’ Αθηνών και στο Επικρατείας που παραμένουν ανοικτά μετά και την «νύκτωρ» ανακοίνωση των ονομάτων των άλλων περιφερειών.

Στη 1.00 το χάραμα της Δευτέρας όταν ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια, λίγο πριν από αυτά της Λαϊκής Ενότητας, αίσθηση προκάλεσε ότι στις «βαριές» περιφέρειες της Α και Β Αθηνών τα ονόματα δόθηκαν αλφαβητικά. Κι αυτά γιατί όπως λένε οι κακές γλώσσες υπήρχαν έντονες διαφωνίες για τις επιλογές, αλλά και ενστάσεις από τους λεγόμενους 53.

Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία δεδομένα ο Αλέκος Φλαμπουράρης πιθανόν να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Αθήνας, στη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ στη Β’ Αθήνας επικεφαλής αναμένεται να είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη θέση του Γιάνη Βαρουφάκη. Η θέση του Αλέξη Μητρόπουλου ως επικεφαλής στην Περιφέρεια Αττικής καταλαμβάνεται από τον πρώην υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Στις υπόλοιπες έξι πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Αττικής βρίσκονται οι Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Ιώαννης Δέδες και Ράνια Αντωνοπούλου.

Στη Μεσσηνία, τη θέση του Θανάση Πετράκου που έφυγε για την Λαϊκή Ενότητα πήρε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ τη θέση της Λίτσας Αμανατίδου στη Β’ Θεσσαλονίκης πήρε ο Δημήτρης Μάρδας ο οποίος δεν θα είναι επικεφαλής, αφού την πρώτη θέση έχει ο Σωκράτης Φάμελλος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στη θέση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Επίσης σε εκλόγιμες θέσεις, του ψηφοδελτίου Α’ Θεσσαλονίκης έχουν τοποθετηθεί ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών και έχων αγαστές σχέσεις με την εκκλησία Γιάννης Αμανατίδης, ο Τάσος Κουράκης, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και η Βούλα Τεκτονίδου.

Στη Β΄ Πειραιά στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα είναι ο Δημήτρης Βίτσας με δεύτερη τη Νίνα Κασιμάτη, ενώ στην Α’ Πειραιά, όπου επικεφαλής είναι ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας, που ακουγόταν για το επικρατείας, πήρε τη θέση του Στάθη Λεουτσάκου.

Στο επικρατείας πιθανοί θεωρούνται ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ως επικεφαλής αλλά και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχει κλείσει και ο Κώστας Γαβρόγλου, αλλά και ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που δεν κατέβηκε στη Βοιωτία.

Στη δεύτερη θέση των ψηφοδελτίων για το Ηράκλειο και τη Λάρισα, στα οποία είναι επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Άννα Βαγενά, αντιστοίχως.

Ανάμεσα στις εκπλήξεις του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία της ηθοποιού Ταμίλας Κουλίεβα και της τραγουδίστριας Ραλίας Χρηστίδου στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών.

Πάντως οι γκρίνιες δεν έλειψαν από την όλη διαδικασία με ενδεικτική την περίπτωση των Σερρών όπου τα τοπικά στελέχη φέρονται σφόδρα ενοχλημένα από τις κεντρικές επιλογές καθώς θεωρούν ότι παρακάμφθηκαν οι προτάσεις τους.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 07 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.