ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχαρόπουλος: "Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, αλλά με προϋποθέσεις"

13:10 - 07 Σεπ 2015 | Πολιτική
Θεοχαρόπουλος: "Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, αλλά με προϋποθέσεις"
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου  μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες

Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, αλλά με προϋποθέσεις. Πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί ένας νέος εκλογικός γύρος και η καλύτερη εκδοχή θα ήταν ένα κυβερνητικό σχήμα που θα περιλάμβανε και τα δύο πρώτα κόμματα. Χρειάζεται κυβέρνηση όλων των υπεύθυνων δυνάμεων. Βεβαίως βάση για την κάθε συνεργασία θα είναι οι προγραμματικές συγκλίσεις. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου και καταλύτης εξελίξεων την επόμενη ημέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μετέχει στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν βγει δεύτερο κόμμα.

Για την πραγματική οικονομία και το ενδεχόμενο νέων εκλογών

Το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν οι επαναληπτικές εκλογές, καθώς η πραγματική οικονομία δεν αντέχει να υποστεί νέο εκλογικό κύκλο. Κριτήριο για την επιλογή εταίρων θα είναι ο βαθμός σύγκλισης μεταξύ των προγραμματικών θέσεων που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα. Σε κάθε περίπτωση  η Κουμουνδούρου θα πρέπει να υιοθετήσει ξεκάθαρες θέσεις που θα κλειδώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.