ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεϊμαράκης: Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων

16:08 - 07 Σεπ 2015 | Πολιτική
Μεϊμαράκης: Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων
Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων είχε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Συγγρού, ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σε δηλώσεις τόνισε ότι αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα, είναι δύσκολο να ορθοποδήσει η αγορά.

«Χρειάζεται εθνικό κυβερνητικό σχήμα γιατί περνάμε εθνική κρίση, τη χειρότερη μετά το Β´ παγκόσμιο πόλεμο», ανέφερε και ανακοίνωσε ότι κατέθεσε ισοδύναμα μέτρα ύψους 4,6 δισ. ευρώ.

«Από την αρχή της υλοποίησης αυτής της υφεσιακής συμφωνίας, με σωστά επιχειρήματα, μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα για να πάμε σε ανάπτυξη", πρόσθεσε.

«Απαιτείται πολιτική σοβαρότητα και οικονομική σταθερότητα. Η αγορά δεν θα ανοίξει αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές απάντησε χαρακτηριστικά ότι χρειαζόμαστε μια εθνική Ελλάδος στα καλά της ,όπως τότε που πήραμε το Euro, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είπε ότι θα εξαρτηθεί από το τρίτο κόμμα.

Στις θετικές εξελίξεις στον τουρισμό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, σημειώνοντας ότι είχαμε νέο ρεκόρ 26 εκατ. αφίξεων που απέφεραν 15 δισ. έσοδα και συνέβαλαν κατά 1% στο ΑΕΠ. «Σκεφτείτε τι θα γινόταν με καλύτερη εικόνα στην οικονομία και στη χώρα, χωρίς όλα αυτά που περάσαμε», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. «Να προκύψει κυβέρνηση που να ενώνει δυνάμεις», πρόσθεσε.

Αντίστοιχα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, δήλωσε ότι σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, θα πρέπει να μπουν οι άξιοι χωρίς κομματικά κριτήρια. «Ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε από το μνημόνιο είναι να το εφαρμόσουμε σωστά και γρήγορα», υπογράμμισε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς δήλωσε ότι ενημέρωσαν τον κ. Μεϊμαράκη για τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία που, όπως σημείωσε, κορυφώθηκαν με τα capital controls.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.