ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίστροφη μέτρηση για το ντιμπέιτ- Όλες οι λεπτομέρειες της "μάχης"

08:43 - 09 Σεπ 2015 | Πολιτική
Αντίστροφη μέτρηση για το ντιμπέιτ- Όλες οι λεπτομέρειες της "μάχης"
Απόψε στις 21:00 θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, μετά από συμφωνία της άτυπης Διακομματικής, ενώ για να μην είναι το ντιμπέιτ η γνωστή διαδικασία παράλληλων μονολόγων, η διακομματική αποφάσισε να μπορούν οι αρχηγοί να απευθύνουν ερώτηση ο ένας στον άλλο ή να απαντήσουν σε ερώτηση που τους έχει προηγουμένως υποβληθεί.

Σημειώνεται πως χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα μετέχουν στο debate, στην Αγ. Παρασκευή, με στόχο τον καθορισμό και το πλαίσιο των ερωτήσεων που θα υποβληθούν, υπό τον συντονιστή της βραδιάς Πάνο Χαρίτο και σύμφωνα με τους κανόνες που ορίστηκαν από τη διακομματική επιτροπή.

Το debate θα μεταδοθεί και στη νοηματική γλώσσα. Οι επτά αρχηγοί θα καθίσουν στο στούντιο της ΕΡΤ κατά την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους, δηλαδή: Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος και Φώφη Γενηματά.

debate ert

Ερωτήσεις θα υποβάλλουν έξι δημοσιογράφοι:

  1. Όλγα Τρέμη (MEGA),
  2. Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ),
  3. Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1),
  4. Μάρα Ζαχαρέα (STAR),
  5. Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και
  6. Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Θα υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ενότητα. Οι θεματικές ενότητες είναι:

  • Κοινωνικό κράτος - Δημόσια διοίκηση,
  • Οικονομία - Ανάπτυξη,
  • Μεταναστευτικό - Προσφυγικό,
  • Εξωτερική Πολιτική

Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, για το debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής του θεωρείται η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Σημειωτέον πως η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:56 - 09 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.