ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ. Τσίπρας: Ο Μεϊμαράκης ζητά συνεργασία, αλλά δεν το πιστεύει

21:52 - 10 Σεπ 2015 | Πολιτική
Αλ. Τσίπρας: Ο Μεϊμαράκης ζητά συνεργασία, αλλά δεν το πιστεύει
Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στα Ιωάννινα, κατηγορώντας τον ότι παρότι μιλάει για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το πιστεύει. «Τα λέει μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλαζονικός. Αλλά υπήρξε μεγαλύτερη αλαζονεία από την αλαζονεία της εξουσίας αυτών των ίδιων ανθρώπων τόσες δεκαετίες τώρα;», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του κ. Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ. «Κανένα πρόγραμμα, καμιά αυτοκριτική για το σάπιο παρελθόν, το άρρωστο κράτος, τις κουμπαριές της ΝΔ και των άλλων με τη διαπλοκή, την υπερχρέωση της χώρας, την ανοχή και την υπόθαλψη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Κρύβει λόγια η ΝΔ για το σκοπό της, που είναι ένας: Η αντιδραστική παλινόρθωση. Και μη τους βλέπετε τώρα που παρουσιάζονται γλυκείς και θέλουνε λένε να τα βρούμε και να πιούμε και κάνα καφέ στη Κουμουνδούρου. Αυτή είναι η μάσκα που φοράνε πριν τις εκλογές. Η επιστροφή τους θα συνοδεύεται αυτή τη φορά όχι μόνο από την επιστροφή στα παλιά και ολέθρια, αλλά και από την εκδικητικότητα απέναντι στο λαό γιατί στάθηκε όρθιος».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «για μας η διακυβέρνηση σημαίνει όχι σύνταξη εγκυκλίων, εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων, λαφυραγώγηση του κράτους, ρουσφέτι και κομματισμός. Διακυβέρνηση για μας σημαίνει αγώνας από καλύτερες θέσεις. Αλλά πάντα με τους ίδιους στόχους: Να αλλάξουμε όσα στοιχειώνουν την κοινωνία και την πατρίδα».

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δώσαμε μάχες με δυνάμεις υπέρτερες και δε το βάλαμε κάτω».

Για άλλη μια φορά τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης. «Γιατί απάτη είναι η δήθεν εθνική ενότητα που επικαλούνται. Και πίσω της κρύβει την εθνική υποτέλεια που επιδιώκουν. Με τη δική μας μάλιστα συμμετοχή! Και είναι ψέμα ότι ενδιαφέρονται δήθεν για το καλό της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και φυσικά ψέμα όταν ψελλίζουν, όσο τολμούν να το κάνουν, για μεταρρυθμίσεις. Γιατί μεταρρυθμίσεις για όλους αυτούς, παλιούς και νεόκοπους, είναι οι περικοπές, οι απολύσεις η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, το εργασιακό καθεστώς ζούγκλας. Εμάς και το ξέρουν, μας χωρίζει χάος με τέτοιες απόψεις. Γι' αυτό μας υπονόμευσαν και μας πολέμησαν με κάθε τρόπο τους μήνες της δύσκολης διακυβέρνησης και διαπραγμάτευσης. Γι' αυτό έκαναν σημαία την αριστερή παρένθεση. Κι αν σήμερα φορούν εθνική προβιά, είναι για να πετύχουν την αριστερή παρένθεση με άλλο τρόπο. Στερώντας την ισχυρή εντολή από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζουν ότι θα τον μετατρέψουν σε όμηρο της δικής τους πολιτικής. Και θα εξασφαλίσουν το καθεστώς τους» τόνισε.

Επιτιθέμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «οι έξι μήνες της αριστερής διακυβέρνησης τους καίνε. Η "κατάληψη" του Μαξίμου από ανθρώπους που δεν κρατάνε από τζάκια, δεν έχουν σχέση με τη διαπλοκή, στάθηκαν πάντα απέναντι στη διαφθορά, δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα και την εξουσία ως αυτοσκοπό. Αυτά είναι που θέλουν να σβήσουν, να εξαφανίσουν, να εξαερώσουν. Γι' αυτό μας επιτίθενται από όλες τις μεριές συκοφαντώντας, απειλώντας, βρίζοντας αλλά και χαϊδεύοντας».

«Οι αλλαγές, οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο είναι το μεγάλο ζητούμενο στο ερχόμενο χρονικό διάστημα», τόνισε. «Η ΝΔ όμως, στη σημερινή συγκυρία, πρωτοτυπεί. Γιατί εκπροσωπεί αντικοινωνικές δυνάμεις. Τις πιο αντικοινωνικές δυνάμεις, που βυσσοδομούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για λόγους ιδεολογίας και ταξικών συμφερόντων. Αλλά και γιατί απειλούμε, όπως αποδείχτηκε από τα έργα μας, το αθέμιτο πάρτι τους».

Σε προσωπικό τόνο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η "κατάληψη" του Μαξίμου από ανθρώπους που δεν κρατάνε από τζάκια, δεν έχουν σχέση με τη διαπλοκή, στάθηκαν πάντα απέναντι στη διαφθορά, δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα και την εξουσία ως αυτοσκοπό.
Αυτά είναι που θέλουν να σβήσουν, να εξαφανίσουν, να εξαερώσουν. Γι' αυτό μας επιτίθενται από όλες τις μεριές συκοφαντώντας, απειλώντας, βρίζοντας αλλά και χαϊδεύοντας».

Αναφερθείς στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε στους δανειστές τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του. «Εμείς ανοίξαμε το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και βάλαμε φρένο στους πλειστηριασμούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, εκτίμησε ότι η Ν.Δ. προτάσσει την επιθυμία σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να θολώσει τα νερά. «Δεν την πιστεύει και ας μιλάει γι’ αυτήν» διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή της συμφωνίας με όρους μάχης και τις αλλαγές που χρειάζεται η κοινωνία.

Όπως τόνισε: «Στη σημερινή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί:  Πρώτον πολιτική σταθερότητα. Δεύτερον την εφαρμογή της συμφωνίας, με όρους μάχης και όχι άνευ όρων παράδοσης.  Και τρίτον, και το πιο σημαντικό απ' όλα, τις αλλαγές που χρειάζεται εδώ και τώρα η κοινωνική πλειοψηφία».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:55 - 10 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.