ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΝΦΙΑ-Αλεξιάδης: Οριακές οι αλλαγές το 2015-Υπερδιπλάσιες οι φορολογικές οφειλές

09:55 - 11 Σεπ 2015 | Πολιτική
Στα 80 δισ. ανέρχονται οι φόροι που οφείλουν οι πολίτες στο κράτος, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2009 το αντίστοιχο ποσό ήταν 30 δισ., δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Για να σταματήσει αυτή η ιστορία πρέπει να έχουμε και λογικά πρόστιμα, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός, και έκανε γνωστό ότι υπάρχουν επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, για να βρεθεί ένας τρόπος εκλογίκευσης του ύψους των προστίμων.

Αναφερόμενος στους ελέγχους της Εφορίας στις τραπεζικές καταθέσεις, είπε ότι η μεγάλη πλειονότητα των καταθετών δεν έχει να φοβάται τίποτα, έχουν όμως να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα.

Διευκρίνησε πάντως πως για τις αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό ο στόχος των Αρχών είναι να πετύχουν την εθελοντική αποκάλυψή και τον επαναπατρισμό τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δοθεί αμνηστία, εξήγησε, αλλά ούτε και θα επιβληθεί ένας πολύ υψηλός και τιμωρητικός φόρος.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Για τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα είναι σχεδόν ίδιος με το φόρο του 2014, με πολύ μικρές αλλαγές, και έκανε γνωστό ότι η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει σε λίγες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι πρέπει να αλλάξει ο συμψηφισμός του ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή φόρου. Ο κ. Αλεξιάδης είπε επίσης ότι πήγαν πολύ καλά τα έσοδα του Αυγούστου και η είσπραξη του ΦΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:13 - 11 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.