ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές: Συνεχίζεται το δημοσκοπικό “θρίλερ”-Ντέρμπι μέχρι τελικής πτώσης

11:00 - 12 Σεπ 2015 | Πολιτική
Εκλογές: Συνεχίζεται το δημοσκοπικό “θρίλερ”-Ντέρμπι μέχρι τελικής πτώσης
Ελάχιστη είναι η διαφορά που έχουν οι δύο μονομάχοι της κάλπης στις νέες τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Και στις τρεις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως υπάρχουν ανατροπές και η κυριότερη είναι πως ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η Νέα Δημοκρατία είχε ένα ισχνό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αυτό το ισχνό προβάδισμα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στα όρια όμως του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της GPO για το Mega, το κλίμα φαίνεται να έχει αντιστραφεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με την οριακή διαφορά, 0,2%, έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Στο σημείο αυτό, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου τα στοιχεία της GPO έδειχναν προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 0,3%, κάτι που σημαίνει ότι την τελευταία εβδομάδα η ΝΔ φαίνεται να έχει χάσει την δυναμική που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,2% συγκεντρώνοντας 26% και τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 25,8%. Μάχη δίνεται για την τρίτη θέση με τη Χρυσή Αυγή να προηγείται στο 6,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με αυξημένο ποσοστό που φτάνει στο 6%. Tο ΚΚΕ φτάνει στο 5,7% και ακολουθεί το Ποτάμι με τα ποσοστά του να μειώνονται σταθερά και να φτάνει στο 4,4%. Η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη φτάνει σε ποσοστό 3,6% και ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων με 3,3%. Η δημοσκόπηση πάντως δείχνει τους Ανεξάρτητους Έλληνες να εισέρχονται οριακά στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 3%.

Ίδια εικόνα και στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να περνάει μπροστά στην πρόθεση ψήφου κατά 1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που ακολουθεί με ποσοστό 27,5%.

Τρίτο κόμμα με ανεβασμένα ποσοστά έρχεται η Χρυσή Αυγή με 7% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. Επίσης υψηλότερα ποσοστά συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ με 5,5% και ακολουθεί το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων με 4,5%. Η Λαϊκή Ενότητα και σε αυτή τη δημοσκόπηση πιάνει οριακά το 3% για να μπει στη Βουλή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν εκτός συγκεντρώνοντας 2%.

Ντέρμπι με λιγότερο από μισή μονάδα διαφορά, δείχνει ακόμα μία δημοσκόπηση, σχεδόν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Μπορεί να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, αλλά η διαφορά δεν ξεπερνά το 0,3%, καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 25%, έναντι 24,7% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά, εμφανίζει εκτός Βουλής τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με 2,4%, και την Λαϊκή Ενότητα λίγο πιο ψηλά, με 2,6%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ 25%
ΝΔ 24,7%
Χρυσή Αυγή 4,9%
ΚΚΕ 4,7%
Ενωση Κεντρώων 4,6%
Ποτάμι 4,4%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,1%
Λαϊκή Ενότητα 2,6%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,4%

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.