ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: Απελπίζει τον λαό-Κάνει «εκλογές Σόιμπλε»

15:06 - 13 Σεπ 2015 | Πολιτική
Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: Απελπίζει τον λαό-Κάνει «εκλογές Σόιμπλε»
«Εκλογές Σόιμπλε» χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα άσκησε δριμεία κριτική προς τον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

 "Όλοι όσοι συμπράτουμε στη Λαϊκή Ενότητα είπαμε απερίφραστα όχι σε όλα αυτά οπυ αποτελούν κατάλυση της Δημοκρατίας. Ζήτησα από τον κύριο Παυλόπουλο και τον κύριο Τσίπρα να διαβιβάσουν την επιστολή μου στους ομολόγους τους για τις απειλές των δανειστών" είπε η Πρόεδρος της Βουλής στην συνέχεια, ρίχνοντας αμέσως μετά... τη "βόμβα"!

"'Όλα αυτά στοιχειοθετούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και εσχάτη προδοσία. 'Όλοι όσοι εισχωρούν σε αυτή τη διαδικασία συμπράτουν σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".

Είχατε επικοινωνία κατά την διάρκεια της διαπρασγμάτευσης;

"Εδώ παραιτήθηκε η κυβέρνηση και το απέκρυψαν από την Πρόεδρο της Βουλής. Το κάνανε στα κρυφά με στόχο να εξαλειφθούμε από το πολιτκό σκηνικό. Η ενημέρωση δεν ήταν η δέουσα ούτε πλήρης, γι' αυτό αιφνιδιαστήκαμε όταν έγινε αυτή η τρομακτική υπογραφή στις 13 Ιουλίου".

Τι θα θέλατε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη φύγετε;

"Να πρωτοτυπήσει και να κάνει εκείνα τα οποία είχαμε προεκλογικά πει. Και κάποιοι το υπηρετήσαμε. Η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την συνέπεια λόγων και έργων, την υπηρέτηση της πάλης εναντίον του μνημονίου. Εξυπηρετεί το σχέδιο η Λαίκή Ενότητα να μην απελπιστεί ο λαός μετά από αυτή την προδοσία που υπέστη".

Θέλατε ρήξη;

“Δεν έχει περιγράψει ο κύριος Τσίπρας τι συνέβη στη διαπραγμάτευση. Ξέρουμε ότι έγινε μια 17ωρη διαπραγμάτευση. Το μνημόνιο θα είναι μέχρι το 2060. Αυτό δεν μπορεί να συνοψίζεται σε μια ταλαιπωρία μιας νύχτας. Αυτοί που πήγαν εκεί ο κύριος Τσακαλώτος, είχαν ρητή εντολή από το λαό να μην υπογράψουν αυτά τα αίσχη.”

Αυτό είναι το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας

Ακολούθως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας, ενώ μίλησε και για το χρέος, αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις:

"Το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας είναι να γίνουν όσα δεν έγιναν με την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική σύγκρουσης με τις δυνάμεις που θέλουν να καταπνίξουν τον ελληνικό λαό. Διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους που είναι ένα πολύτιμο όπλο. Η χώρα μας έχει δικαίωμα να το διαγράψει κυριαρχικά και δικαίωμα να διεκδικήσει την αναστολή της αποπληρωμής του. Οι δανειστές λυσσομανούν για να αποδεχθούμε το χρέος. Η παραιτηθείσα κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το χρέος με το μνημόνιο. Προσκάλεσα πολλές φορές τον κύριο Τσίπρα να βρεθούμε και να μου πει που υπάρχει η πρόβλεψη για την διευθέτηση του χρέους. Δεν υπάρχει αυτό, είναι μεγάλη απάτη", τόνισε μεταξύ άλλων και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για την διεκδίκησή τους.

Κλείνοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως συναναστρέφεται με πολλούς νέους ανθρώπους, για τους οποίους τόνισε πως "δεν τους απασχολεί το τι θα μας πουν οι δανειστές γιατί είναι αποφασισμένοι. Κι όταν την μάχη την δίνουν οι αποφασισμένοι την κερδίζουν". 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:45 - 13 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.