ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Για την ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα

18:08 - 14 Σεπ 2015 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Για την ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε στο Ωνάσειο το επτά μηνών βρέφος Σύρων προσφύγων.

«Για την ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όπου επισκέφθηκε το μεσημέρι, το μόλις επτά μηνών βρέφος Σύρων προσφύγων που υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνομίλησε με τους γονείς του παιδιού, ευχήθηκε περαστικά, και συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τη διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την περίθαλψη που προσέφεραν.

«Θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι έτσι αντιλαμβάνονται ο ελληνικός Λαός, οι Έλληνες γιατροί, το καθήκον τους, μέσα στην κρίση που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Δεν υπολογίζουμε το πόσο μας λείπουν και εμάς τα μέσα. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Άνθρωπο, τον αντιμετωπίζουμε ως Άνθρωπο, με βάση τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού», υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα, ευχήθηκε το μήνυμα αυτό να το παίρνουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί, όπως είπε, «το ίδιο πνεύμα πρέπει να επικρατεί και εκεί: Το πνεύμα του ότι τον Άνθρωπο οι Ευρωπαίοι τον αντιμετωπίζουμε ενιαίως και δεν υπολογίζουμε τα σύνορα των κρατών-μελών».

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος «αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό απ' όλους τους εταίρους μας και πάνω εκεί μπορεί να βασισθεί η πολιτική του Ασύλου της Ευρώπης ολόκληρης».

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα, καθώς οι αποφάσεις και τα αποτελέσματα από τα δυο Συμβούλια -των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Υπουργών Εσωτερικών- πρέπει να είναι αντάξια της παράδοσης, των αρχών και των αξιών της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του βρέφους, πρόσφυγες από το Κομπάνι, εισήλθαν πρόσφατα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κω, από την Αλικαρνασσό, με προορισμό το Αμβούργο, όπου επρόκειτο να αναζητήσουν θεραπεία για το παιδί τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:02 - 14 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.