ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης για Debate: Μαγκιά, επιθετικότητα κι αποθέωση της δημιουργικής ασάφειας

08:47 - 15 Σεπ 2015 | Πολιτική
Θεοδωράκης για Debate: Μαγκιά, επιθετικότητα κι αποθέωση της δημιουργικής ασάφειας
“Ήταν η μονομαχία του πολιτικού τίποτα. Δεν άκουσα να λέει κάποιος μια συγκεκριμένη πρόταση. Σήμερα αντιθέτως υπήρξε αρκετή μαγκιά και επιθετικότητα κι ακόμη η αποθέωση της δημιουργικής ασάφειας”, ανέφερε κατά την παρέμβασή του στη εκπομπή Στον Ενικό του καναλιού Star ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το  debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου, ανέφερε: “Δεν πιστεύω ότι κάποιος από τους δύο κέρδισε. Εκτιμώ ότι και οι δύο έχασαν. Τους ρωτήσαμε και στο προηγούμενο debate με ποιους θα κυβερνήσουν και δεν μας απάντησαν. Αυτό που έγινε σήμερα πρόκειται για πολιτική απάτη. Έπρεπε οι δύο μονομάχοι να πουν ξεκάθαρα με ποια στελέχη τους σκοπεύουν να κυβερνήσουν”. Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους λέγοντας: “Εμείς λέμε στον κόσμο: ψαλιδίστε και δώστε στο Ποτάμι ένα μεγάλο ποσοστό για να μπορέσει να καθορίσει τα πράγματα την επόμενη μέρα. Θέλουμε η επόμενη κυβέρνηση να είναι μια κυβέρνηση ικανών και όχι μια κυβέρνηση κομματικών υπαλλήλων”.

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του Σταύρου Θεοδωράκη:

- Ήταν η μονομαχία του πολιτικού τίποτα. Δεν άκουσα να λέει κάποιος μια συγκεκριμένη πρόταση. Εμείς είχαμε κάνει στο προηγούμενο debate κάποιες πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Σήμερα αντιθέτως υπήρξε αρκετή μαγκιά και επιθετικότητα κι ακόμη η αποθέωση της δημιουργικής ασάφειας.

- Δεν πιστεύω ότι κάποιος από τους δύο κέρδισε. Εκτιμώ ότι και οι δύο έχασαν. Δεν θα ήταν σκόπιμο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να μας πουν τι σκοπεύουν να κάνουν στις 21 του μήνα; Τους ρωτήσαμε και στο προηγούμενο debate με ποιους θα κυβερνήσουν και δεν μας απάντησαν. Εμείς έχουμε δώσει απαντήσεις κι έχουμε πει ότι υπάρχουν ικανοί άνθρωποι στην κοινωνία που μπορούν να προωθηθούν σε κυβερνητικές θέσεις. Αυτό που έγινε σήμερα πρόκειται για πολιτική απάτη. Έπρεπε οι δύο μονομάχοι να πουν ξεκάθαρα με ποια στελέχη τους σκοπεύουν να κυβερνήσουν.

- Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια να συνεργαστούν Τσίπρας και Μεϊμαράκης. Εμείς προτείνουμε τα κόμματα που έχουν ψηφίσει το μνημόνιο Τσίπρα να κάνουν μια πολιτική συμφωνία. Προσέξτε, όχι μια κυβέρνηση αλλά μια συμφωνία θαρραλέα με δίκαιους συμβιβασμούς. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε για τα μεγάλα θέματα της χώρας και την αντιμετώπισή τους και μετά να υπάρξει μια κυβέρνηση.

- Μας χωρίζουν πάρα πολλά και με το κομματικό κράτος της ΝΔ και με τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε στον κόσμο: ψαλιδίστε και δώστε στο Ποτάμι ένας μεγάλο ποσοστό για να μπορέσει να καθορίσει τα πράγματα την επόμενη μέρα. Θέλουμε η επόμενη κυβέρνηση να είναι μια κυβέρνηση ικανών και όχι μια κυβέρνηση κομματικών υπαλλήλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.