ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φαλτσιανί: Στην Ελλάδα θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ

12:05 - 16 Σεπ 2015 | Πολιτική
Φαλτσιανί: Στην Ελλάδα θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ
"Ρεαλιστική, πραγματιστική επιλογή, όχι ιδεολογική" χαρακτηρίζει την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος και δηλώνει πως στη Ελλάδα θα ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φαλτσιάνι βρίσκεται εδώ και μέρος στο επίκεντρο της συζήτησης γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ κι εξετάστηκε την περασμένη Παρασκευή από την ομάδα εισαγγελέων με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο που μετέβησαν στο Παρίσι.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Φαλτσιανί τόνισε ότι ουσιαστικά η έρευνα για την υπόθεση προχώρησε μόνο μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έδειξε «βούληση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

«Διαπίστωσα μια ξεκάθαρη, σαφέστατη βούληση να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις [...]. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία, ζήσαμε την ίδια πραγματικότητα, είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να βρούμε λύσεις» είπε το πρώην στέλεχος της HSBC, και ευχήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ «ένα άνετο και ξεκάθαρο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φαλτσιανί παρέδωσε στους έλληνες εισαγγελείς ηλεκτρονικό αρχείο (usb στικ) που περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές.

Τα στοιχεία αφορούν τουλάχιστον οκτώ πρόσωπα, ενώ φέρεται να προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρείες που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζαν το ρόλο του διαμεσολαβητή στη διακίνηση χρηματικών ποσών.

Οι Έλληνες εισαγγελείς έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους με τον Φαλτσιανί για μετά τις εκλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.