ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές: Και τώρα η μάχη της Αθήνας

20:05 - 16 Σεπ 2015 | Πολιτική
Εκλογές: Και τώρα η μάχη της Αθήνας
Στη «μάχη της Αθήνας» συγκεντρώνουν πλέον τις κομματικές τους λεγεώνες οι δύο βασικοί μονομάχοι της εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής, προκειμένου να κερδηθεί το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Οι μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κομματικά «ρετιρέ», επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι οι πολίτες που παρακολουθούν ακόμα και τώρα απαθείς τον κομματικό ανταγωνισμό, αλλά και εκείνοι που εξαιτίας της απογοήτευσης από την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν αναποφάσιστοι και συνιστούν μια κρίσιμη μάζα που φθάνει στο 5%, θα κρίνουν τελικά το αποτέλεσμα.

Δε χρειάζεται να επαναληφθεί η στερεότυπη διαπίστωση ότι οι εκλογές αυτές είναι αμφίρροπες. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι στην Κουμουνδούρου οι προσεγγίσεις δίνουν ένα άνετο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η Συγγρού, επιχειρεί, ρίχνοντας γέφυρες σε επισφαλή ακροατήρια, όπως αυτό των νέων, να αναδείξει νέα διλήμματα, στην προσπάθεια να «πριονίσει» το χαρτί του Τσίπρα.

Τις τελευταίες ώρες, η αντιπαράθεση, έχει μετατοπιστεί στο πεδίο της πολιτικής ηθικής. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει στο προσκήνιο πολύκροτες υποθέσεις, όπως της λίστας Λαγκάρντ, η διαχείριση των οποίων καθιστά τη ΝΔ ευάλωτη στην κριτική.

Αφετέρου όμως, μετά από συντονισμένη αντεπίθεση, η ΝΔ, έχει καταφέρει να φέρει το παιχνίδι στην «κλειστή αυλή» του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποκαλύψεις για την εργολαβική σύμβαση εταιρείας στην οποία μέχρι πρότινος συμμετείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η οποία εξασφάλισε έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απλώνει μια βαρειά ηθική σκιά που αμβλύνει την επιχειρηματολογία του κόμματος, ότι «δεν είναι όλοι το ίδιο»

Πρωταρχικός στόχος του κ. Τσίπρα, όπως αναδεικνύεται από τις τελευταίες ομιλίες του, είναι να προσέλθουν στις κάλπες όλοι οι πρώην ψηφοφόροι του και να κλείσει η στρόφιγγα των διαρροών προς άλλα κόμματα και κυρίως προς τη ΝΔ και τη Λαϊκή Ενότητα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος από μεταβατικός «κινδυνεύει» να πάει κατευθείαν στο Μαξίμου, προσθέτει μια νέα παράμετρο, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα στον ίδιον και τον κ. Τσίπρα για το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού, με δεδομένο ότι η δημοφιλία του αγγίζει υψηλά ποσοστά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.