ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκοπήσεις: Συνεχίζεται το "ντέρμπι" ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Οριακά "μπαίνουν" ΑΝΕΛ-ΕΚ

09:57 - 17 Σεπ 2015 | Πολιτική
Δημοσκοπήσεις: Συνεχίζεται το "ντέρμπι" ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Οριακά "μπαίνουν" ΑΝΕΛ-ΕΚ
Μάχη στήθος με στήθος φαίνεται πως δίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία για την πρωτιά στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάππα Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της Ν.Δ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το Κ.Κ.Ε. με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 3%.

Στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Βήματος, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται οριακά του Βαγγέλη Μειμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.

Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της Ν.Δ.

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της Ν.Δ.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.

Προβάδισμα 4 μονάδων δίνει η ProRata στον ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί επιπρόσθετα πως σε δημοσκόπηση της ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28% έναντι 24% της Ν.Δ. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στην τέταρτη ισοψηφούν Ποτάμι, Κ.Κ.Ε. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. με 5%.

Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 3% ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. μόλις 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου διαμορφώνεται στο 15%.
Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 59% ενώ της Ν.Δ. στο 83%.

Ανατροπή και νίκη Ν.Δ. "βλέπει" το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στον αντίποδα και σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 30% έναντι 29,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% , ενώ ακολουθεί το Κ.Κ.Ε. με 5,5% , το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με 5% , η Ένωση Κεντρώων με 4% και η Λαϊκή Ενότητα με 3%.

Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι εξασφαλίζουν ποσοστό κάτω του 3% (2,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 6%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.