ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Exit Polls:1,5-2 μονάδες το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ- "Ντέρμπι" στην "ουρά"

19:09 - 20 Σεπ 2015 | Πολιτική
Exit Polls:1,5-2 μονάδες το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ- "Ντέρμπι" στην "ουρά"
Στις 19:00 ακριβώς δημοσιοποιήθηκε το αποτέλεσμα των exit polls.

Exit Poll Σεπτέμβριος 2015

ΣΥΡΙΖΑ 30-34%
ΝΔ 28,5-32,5%
Χρυσή Αυγή 6,5-8%
Το Ποτάμι 4-5,5%
ΚΚΕ 5,5-7%
ΑΝΕΛ 3-4%
ΠΑΣΟΚ 5,5-7%

Λαϊκή Ενότητα 2,5-3,5%

Ενωση Κεντρώων 3,2-4%

Μια αρκούντως ευκρινή εικόνα στην κορυφή του εκλογικού ανταγωνισμού, αλλά, αντίθετα, συνθήκες παρατεταμένης αγωνίας μέχρι να διαμορφωθεί η τελική κατάταξη στην «ουρά» των μικρότερων κομμάτων, αποτυπώνουν τα πρώτα exit poll.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να εξασφαλίζει με σκληρή μάχη την πρώτη θέση, κορυφώνεται το ενδιαφέρον στη ζώνη του λυκόφωτος και στο μεταίχμιο του 3% που αποτελεί όριο εισόδου στη Βουλή, ειδικά για τη Λαϊκή Ενότητα, γύρω από την οποία υφαίνεται το θρίλερ της εκλογικής βραδιάς, αλλά και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Κόμμα του Βασίλη Λεβέντη που διεκδικούν με αξιώσεις κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Είναι προφανές ότι το ποσοστό της αποχής, η οποία κινείται σε επίπεδα ρεκόρ, θα διαμορφώσει την οριστική εικόνα. Σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες μετρήσεις στην πρώτη τριάδα, αναδεικνύονται ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Χρυσή Αυγή, με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ να κονταροχτυπιούνται για την 4η θέση.
Με αισθητή πτώση, σε σχέση με τον Ιανουάριο το Ποτάμι, ακολουθεί στην 5η θέση, έχοντας ενισχύσει την συσπείρωσή του, μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Το αίνιγμα της εκλογικής βραδιάς, η οποία, όπως όλα δείχνουν θα είναι μακριά για τους «μικρούς» θα αποτελέσει η επίδοση των ΑΝ.ΕΛ, της Ένωση Κεντρώων και της Λαϊκής Ενότητα, από την οποία θα κριθεί το σκηνικό που θα διαμορφωθεί την επόμενη μέρα ενόψει της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:31 - 20 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.