ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση να είναι προσεκτική στις επιλογές προσώπων

10:25 - 22 Σεπ 2015 | Πολιτική
Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση να είναι προσεκτική στις επιλογές προσώπων
Στην μεγάλη ανάγκη για σκληρή δουλειά αλλά και στην προσοχή που πρέπει να δώσει η νέα κυβέρνηση, όσον αφορά την επιλογή των προσώπων, στάθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή το Mega.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως «η νέα κυβέρνηση Τσίπρα με έναν ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο συνεκτικό, πολύ πιο ενωμένο και έναν Τσίπρα πολύ σίγουρο, πολύ πιο γειωμένο και προσγειωμένο καλείται να φέρει αποτέλεσμα».

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, όπως είπε, χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να προχωρήσουν οι δύο επόμενοι στόχοι που είναι η μείωση χρέους το φθινόπωρο και η σταδιακή απεμπλοκή από τα capital controls.

Παράλληλα, εν όψει της συγκρότησης του νέου κυβερνητικού σχήματος, δεν δίστασε να «ρίξει το καρφί» ότι χρειάζεται «προσοχή στις επιλογές προσώπων στα κρίσιμα πόστα, γιατί στην προηγούμενη περίοδο έγιναν λάθη», αλλά «πολύ πιο αποφασιστικό μάνατζμεντ της κυβέρνησης και συλλογικότητα στο κόμμα».

«Πρέπει να φτιάξουμε μια κυβέρνηση όπου οι υπουργοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο στα κανάλια», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ για το κόμμα είπε, εν όψει και του συνεδρίου, ότι θα δημιουργηθεί ένας ΣΥΡΙΖΑ «πραγματικά ενιαίος, δημοκρατικός, συλλογικός, όχι ομαδοποιήσεις, όχι μαγαζάκια, όχι κόμμα μέσα στο κόμμα».

Σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη νέα κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει αντιπρόεδρος. «Πιστεύω ότι από αυτή τη θέση βοηθώ περισσότερο και τη χώρα μου και τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές μίλησε για «ισχυρή εντολή να σχηματιστεί γρήγορα μια κυβέρνηση δουλειάς, συγκεκριμένου αποτελέσματος, συγκεκριμένης προσπάθειας και διάρκειας τετραετίας» για να προσθέσει:

«Είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι αυτό για το οποίο μιλάγαμε και την εποχή των έντονων εσωτερικών προβλημάτων, παραμονές της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κάτι πολύ υπαρκτό, ισχυρό, με ταξική γείωση, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, με ισχυρή ηλιακή σήμανση. Έφυγε περίπου το μισό κόμμα και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες και υπογράψαμε μια πολύ δύσκολη συμφωνία και ζητήσαμε μια ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε αυτή τη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μοιράζοντας όσο το δυνατόν πιο δίκαια τα βάρη, προχωρώντας κάποιες αλλαγές που είναι απαραίτητες για να βγάλουμε το κεφάλι μας έξω από το νερό. Το ρεύμα του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε στην κάλπη με έναν τρόπο που διέψευσε όλες τις προβλέψεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 22 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.