ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών

11:20 - 23 Σεπ 2015 | Πολιτική
Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα, μαζί με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο, αριθμεί 46 μέλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των νέων υπουργών

«Πρέπει να εργαστούμε σκληρά, με πρόγραμμα και με συνοχή», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Πρώτο μέλημά μας είναι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων», πρόσθεσε.

«Την Κυριακή ο λαός μας έδωσε μια ισχυρή εντολή και ισχυρή δύναμη για να ισχυροποιήσουμε το μέλλον της χώρας και τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά, με ευθύνη. Ευθύνη, όση αναλογεί στη δύσκολη συγκυρία» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (23/09/2015) μετά την ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στο ερώτημα ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, παρέπεμψε στις επικείμενες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Πρέπει να προχωρήσουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση προκειμένου να αρχίσουμε να έχουμε έσοδα από την πραγματική οικονομία και όχι από τα λεφτά των συνταξιούχων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Mιλώντας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, είπε ακόμη ότι τα μέτρα της δανειακής σύμβασης είναι ένα μέρος των όσων πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση η οποία έχει το πρόγραμμά της.

Αισιόδοξος, παρά την «ανηφορική πορεία» που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

«Η πορεία θα είναι ανηφορική, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να σχεδιάσουμε, και υπάρχει αυτή η θέληση του λαού που αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τα «σκληρά μέτρα του Μνημονίου» είπε πως «δεν είναι ορίζοντας μας το μνημόνιο». «Το μνημόνιο είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα, ο ορίζοντάς μας πρέπει να είναι ένα σχέδιο για την κοινωνία», σημείωσε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 23 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.