ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π.Καμμένος: Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας, ο υπουργός θα παραιτηθεί

22:14 - 23 Σεπ 2015 | Πολιτική
Π.Καμμένος: Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας, ο υπουργός θα παραιτηθεί
«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του», δήλωσε στο Twitter ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στον υφυπουργό Υποδομών Δημήτρη Καμμένο, έπειτα από την αναταραχή που ξέσπασε νωρίτερα σχετικά με τις ρατσιστικές αναρτήσεις του τελευταίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο σάλος που προκλήθηκε σχετικά με την υπόθεση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, και του ζήτησε να διερευνήσει τη γνησιότητα των tweets.

pnos

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, εφόσον αυτά είναι αυθεντικά, αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο να εξετάσει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού, σε περίπτωση που τα tweets είναι γνήσια.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

Όπως μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του ζήτησε να ερευνήσει εάν τα «tweets» του βουλευτή των ΑΝΕΛ είναι αυθεντικά ή όχι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε σαφής απάντηση, ωστόσο η υπόθεση ερευνάται.

Σάλος για την υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου

Σημειώνεται ότι νωρίτερα προκλήθηκε αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο διαδίκτυο, η επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει ως υφυπουργό στο υπουργείο Υποδομών τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, λόγω των ρατσιστικών αναρτήσεών του στο twitter.
Οι αναρτήσεις του αυτές δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εκφράζουν την αποδοκιμασία τους για την υποργοποίησή του.
Πιο αναλυτικά, πρώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε την επιλογή Δημήτρη Καμμένου με ένα σκληρό μήνυμα μέσω του Twitter.
«Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστικές απόψεις».
Την ιδιαίτερη αντίδρασή της στην απόφαση αυτή του κ. Τσίπρα εκφράζει και η ομάδα των «53», η οποία επισημαίνει ότι ακόμα κι αν αυτοί που αποφάσισαν την τοποθέτηση του στην κυβέρνηση δεν γνώριζαν την διαδικτυακή δραστηριότητα του, όφειλαν να την ελέγξουν.
Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, μέλος της ομάδας των «53», με ανακοίνωσή της ζητά την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικά η κα Κατριβάνου αναφέρει πως αισθάνεται «βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ενώ χαρακτηρίζει άθλια, ομοφοβικά και αντισημιτικά τα σχόλια που είχε αναρτήσει στο twitter του.
Στη συνέχεια, ο συντάκτης της Αυγής, Πέτρος Κατσάκος, έγραψε στο twitter: «Χάσαμε την ξενοφοβική γκαζιάρα (προφανώς αναφέρεται στην Ραχή Μακρή) και ψωνίσαμε τον ομοφοβικό τραμπούκο. Καλοφόρετος».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, εξέφρασε μέσω twitter την απογοήτευσή του για τη συμμετοχή του Δημήτρη Καμμένου στην κυβέρνηση. «Ο Δημήτρης Καμμένος σε κυβέρνηση αριστεράς: το πιο σύντομο ανέκδοτο να γίνει ο πιο σύντομος υπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η «συγγνώμη» του Δημήτρη Καμμένου
Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν την Τετάρτη οδήγησαν τελικά τον Δημήτρη Καμμένο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ζητά «συγγνώμη» για τις αναρτήσεις του και τις αποκηρύσσει, δηλώνοντας ότι «η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί από τις γνωστές μονταζιέρες»!
Μάλιστα, καταγγέλλει ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό και ζητά «προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε.
Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.
Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».
Θύελλα στο Twitter
Έπειτα από την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης και της υπουργοποίησης του Δημήτρη Καμμένου, το twitter κυριεύτηκε από αποδοκιμαστικά σχόλια για την απόφαση αυτή, αλλά και από αναδημοσιεύσεις των ρατσιστικών σχολίων του, τα οποία στρέφονταν κατά των Εβραίων και των ομοφυλόφυλων.
Ενδεικτικό είναι σχόλιό του στο οποίο εγκαλούσε την Χρυσή Αυγή γιατί δεν παρενέβη «δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά από την Βουλή».
Μάλιστα, σε κάποια από τις αναρτήσεις του, ο Δ. Καμμένος στρεφόταν και κατά του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2013 αποκαλούσε τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα «εγκληματία», σχολιάζοντας «Ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ. Είναι εγκληματίας. Παρακολουθεί, γνωρίζει 3 χρόνια τι και πώς μας καταστρέφουν και πάει υποψήφιος εκεί…».
Να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός που διατηρούσε ο βουλευτής στο Twitter, με το όνομα χρήστη @PORTAPORTΑ, είναι κλειστός από σήμερα το πρωί.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:32 - 23 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.